Porcelanosa assegura que ja ha suspés enviaments a Rússia i que «està complint» el que Zelenski demana 

L'empresa mantindrà aquest dimecres una reunió amb l'ambaixador d'Ucraïna a l'estat espanyol

per NLV

Societat, Política

María José Soriano i Héctor Colonques en roda de premsa | EP
María José Soriano i Héctor Colonques en roda de premsa | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

Porcelanosa ha assegurat aquest dimarts que va suspendre l'enviament dels seus productes a Rússia des que es va excloure parcialment aquest país del sistema internacional de pagaments Swift com a part de les sancions imposades pel desplegament militar efectuat a Ucraïna i, a més, no hi havia transports.

«Realment el que demana Zelenski s'està complint», ha assenyalat a Europa Press José María Segarra, directiu de la taulellera de Vila-real, després que aquest dimarts el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, sol·licitara davant del Ple del Congrés que companyies com ara Porcelanosa deixen de fer negocis a Rússia per la invasió al país que presideix.

El directiu de Porcelanosa ha explicat que l'empresa ven els seus productes a Rússia a distribuïdors, que són els qui els comercialitzen posteriorment. «Una altra cosa és que per part d'alguns distribuïdors s'estiga fent promoció de productes de Porcelanosa que vam vendre mesos abans del conflicte, però en aquest cas no podem fer res», ha afegit.

En una roda de premsa que ha convocat l'empresa a la seu de Vila-real (la Plana Baixa), la consellera delegada, María José Soriano, ha condemnat la invasió d'Ucraïna i la violència exercida contra la societat civil, i ha asseverat que des que es va iniciar el conflicte, el 24 de febrer, Porcelanosa va paralitzar l'activitat econòmica a Rússia, «on no existeix una xarxa de distribució pròpia, per la qual cosa no tenim res a protegir», ha dit.

Suport

Així mateix, ha destacat que l'empresa ha prestat tot el suport en ajuda humanitària cap al poble ucraïnés, al qual -segons ha assenyalat- l'empresa se sent «molt unida» perquè hi ha un grup de persones ucraïneses que treballen amb Porcelanosa i els van fer viure «amb més realitat» el sofriment de les seues famílies. «Reaccionem com més de pressa millor per donar-los tot el suport que com a empresa podíem, i fins i tot hem compartit aquest mes amb un grup de persones ucraïneses que s'han quedat en qualitat de refugiats», ha indicat.

El president de Porcelanosa, Héctor Colonques, ha apuntat que «a causa d'una confusió o d'alguna circumstància», el president d'Ucraïna ha parlat de manera «no real» de Porcelanosa, la qual cosa ha ocasionat -ha remarcat- una situació «molt trista», perquè és «tot el contrari» al que ha estat fent l'empresa.

Colonques ha insistit que Porcelanosa no té cap botiga a Rússia ni cap inversió en aquest país, i ha afegit que, excepte un compromís que tenia l'empresa, van parar totes les càrregues. El mercat de Rússia durant el mes de març va representar el 0,009% de les vendes de la companyia, que en aquest país durant aquest exercici va computar 197.000 euros.

Colonques ha afirmat: «Nosaltres ens sentim tremendament units al poble d'Ucraïna i seríem incapaços de no fer tot el possible perquè aquest poble patira el menys possible». També ha recalcat que espera «esmenar l'error» que, a parer seu, s'ha produït, ja que ha assegurat que l'empresa no s'ho mereix, i ha destacat que les importacions d'argila des d'Ucraïna han sigut més importants que les vendes de la firma de Vila-real a Rússia. Així mateix, s'ha mostrat convençut que aquesta intervenció de Zelenski en el Congrés respecte a Porcelanosa no tindrà repercussions.

«Al president d'Ucraïna només se li pot aplaudir, secundar i estar agraïts perquè està fent un treball incommensurable. És ell que està portant tot el pes de la guerra amb Ucraïna i nosaltres el felicitem, perquè creiem que li han donat una informació falsa potser perquè Porcelanoa sona molt», ha manifestat.

La signatura ha anunciat que aquest dimecres mantindrà una reunió amb l'ambaixador d'Ucraïna a l'estat espanyol per «intentar entendre d'on ha pogut eixir això».

En la roda de premsa també han intervingut dos treballadors ucraïnesos de Porcelanosa, que han agraït el suport que els ha brindat l'empresa des de l'inici de la invasió, moment des del qual -segons ha apuntat un d'ells- fins i tot es van suspendre les visites de russos a la fàbrica.