Recuperem la primavera. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Li ha costat, però per fi hem recuperat el sol.

Hem deixat enrere uns dies d'oratge hivernal per donar la benvinguda a la primavera. De moment amb ponents i temperatures prou més altes, però la primavera és sinònim de canvis sobtats de poca durabilitat de les mateixes condicions durant dies... i això és el que hem d'anunciar de cara als pròxims dies.

Aquesta nit hem notat l'ascens de les temperatures nocturnes; així i tot, sobretot notarem el de les diürnes amb màximes a prop dels 25 graus a la costa i al voltant dels 20 graus al nord i per l'interior.

Al cel només veurem núvols decoratius. Pinzellades de núvols alts.

Demà divendres la nuvolositat serà més abundant, però no hi haurà cap obstacle perquè les temperatures pugen tant com hui al centre del dia, sobretot tenint en compte que pujaran a la nit.

El cap de setmana, com que deixaà de bufar el ponent, acabarà sent prou més fresc. Dissabte baixaran les temperatures al nord i per l'interior i es mantindran altes al sud i a la costa. El vent bufarà de ponent i llebeig al centre i al sud mentre que allà on entren les brises començarà a refrescar l'ambient a migdia de dissabte.

Diumenge bufarà de xaloc (sud-est) aportant humitat des de la mar que afavorirà la formació de núvols baixos i de boires a la costa i a les valls i zones planes de l'interior.

Comencem dilluns la setmana amb més núvols, però amb temperatures suaus pendents de la borrasca que entrarà des de l'Atlàntic inestabilitzant l'atmosfera i donant pluges a bona part del País Valencià entre dimarts i dimecres.

Passeu bon dijous… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet