La Diputació de València participa en les Trobades d'Escoles en Valencià amb «L'arrel de les paraules»

La institució ofereix un «photocall» amb l'etimologia de les paraules de l'escola i la família

per NLV

Societat, Llengua

La Diputació de València participa en les Trobades d'Escoles en Valencià amb «L'arrel de les paraules»
La Diputació de València participa en les Trobades d'Escoles en Valencià amb «L'arrel de les paraules»

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València participa una any més en les Trobades d'Escoles en Valencià d'Alfarb (la Ribera Alta), Benigànim (la Vall d'Albaida), Campanar (l'Horta), Canet d'en Berenguer (el Camp de Morvedre), Quart de Poblet (l'Horta Sud), Rafelbunyol (l'Horta Nord) la Llosa de Ranes (la Costera), Casinos (el Camp de Túria) i Miramar (la Safor) amb «L'arrel de les paraules».

La diputada de Normalització Lingüística, Dolors Gimeno, ha manifestat que «les Trobades són un espai de convivència entre la comunitat escolar de les comarques, una festa per la llengua on la Diputació està present per donar suport a la promoció del valencià».

A l'estand de la Diputació, les famílies prenen part en «L'arrel de les paraules», un photocall amb l'etimologia de les paraules de l'escola i la família, com per exemple: «jugar», del llatí «iocari», fer una cosa amb alegria; «pati» de l'occità «patio/patu»; «prat» o lloc on pasturar; «pissarra», del basc «lapitz-arri», pedra o llosa; «raspall», del germànic «hraspom», raspar o rascar, o «tabal», de l'àrab «tabl», tambor, etc.

Els participants reben com a obsequi un necesser amb una de les paraules i l'etimologia, que explica d'on provenen amb un disseny de la Casa Cantonera. Els estoigs, disponibles en deu colors diferents, mostren les deu paraules guanyadores d'una selecció feta per la Diputació.

A més, els seguidors a les xarxes socials reben informació de les activitats i de les subvencions, ajudes, cursos i tallers de promoció de l'ús del valencià, a més d'un servei de consultoria lingüística.

La Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València col·labora en les Trobades d'Escoles en Valencià des de l'any 2016, amb activitats que «s'han convertit en les més visitades i esperades de la jornada», segons la institució.