Sol i calor fins diumenge. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Teníem ganes de tindre un oratge com el que estem tenint des de dimecres de vesprada i ens agradaria que es mantinguera sense massa canvis per a Setmana Santa i Pasqua... però això no serà possible.

La primavera no ha fet més que començar i ja sabem que «per primavera res és com era».

Res dura molt i a un dia assolellat el segueix un dia ennuvolat o amb tronades i les temperatures poden passar de ser agradables i suaus a ser ben fresques en poques hores.

De moment, toca gaudir del sol, del ponent i de temperatures tirant a altes perquè els vents de component oest tindran hui continuïtat, i encara que aquesta vesprada el cel quedarà més cobert, les temperatures no patiran canvis significatius.

Demà dissabte també bufarà fins a migdia deixant les temperatures tan altes com les de hui, però de vesprada o a poqueta nit el vent girara a llevant i gregal aportant núvols a la costa, iniciant un descens de les temperatures que notarem més diumenge.

El xaloc bufarà moderat diumenge, deixant el dia més humit i més fresc i provocant que topeten una massa d'aire càlida amb la massa d'aire més humida que arriba des de la mar, la qual cosa em fa pensar que poden formar-se boirines a les zones planes i fondes del centre i de l'interior, però també podrien afavorir la formació de boires d'advecció a la costa.

Dilluns començarem una setmana clau per a les previsions meteorològiques, perquè tot el món vol solet i bones temperares per a Setmana Santa... però com sempre toca patir, perquè dilluns tot i la presència de núvols les temperatures es mantindran suaus i l'oratge serà estable; així i tot, estarem a l'aguait de l'arribada d'una borrasca des del ponent de la Península que inestabilitzarà l'oratge dimarts i donarà pluges dimecres... i amb un poc de sort passarà ràpidament quedant l'oratge més estable a partir de Dijous Sant.

Gaudim de moment de l’oratge d’este divendres… ploga o façasol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet