Què li passa al PSOE amb Torre de la Sal?

per David Casanova

Tribuna

Què li passa al PSOE amb Torre de la Sal?
Què li passa al PSOE amb Torre de la Sal?

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

Dimecres passat al Senat, a Madrid, vam viure una jornada que haguera pogut ser molt positiva per a les inspiracions dels nostres veïns i veïnes del poblat mariner de Torre de la Sal. Dic que haguera pogut ser i no ha sigut, perquè malauradament no ha prosperat la proposició de llei que apostava per modificar la llei de costes.

Una proposició de llei que ha estat presentada pel Partit Popular i ha comptat amb l'abstenció de partits com el Partit Nacionalista Basc o Esquerra Republicana, a causa de la poca ambició d'aquesta, o el vot en contra del Partit Socialista que, si volia, podia presentar esmenes per millorar-la. No ha estat així, mostrant novament el menyspreu dels socialistes envers el nostre territori.

L'argumentari del senador popular al faristol del Senat ha deixat molt a desitjar, ja que m'agradaria recordar-los que, també ells, com el PSOE, han estat al llarg de molts anys al capdavant del Ministeri de Transició Ecològica, i res van fer per modificar la Llei de Costes. Han mostrat novament una gran demagògia, ja que si creuen que hi ha possibles actors urbanístics darrere dels interessos per enderrocar el tradicional poblat mariner, tampoc van fer res quan estaven als diferents governs. És més, al capdavant del govern de l'Estat van promoure que s'iniciara i finalment explotara la bombolla urbanística de fa 15 anys, donant llicències urbanístiques a l'especulació del gran capital.

Des d'Units pel Poble-Compromís a Cabanes hem volgut estar al senat, per mostrar de nou tot el nostre suport al veïnat de Torre de la Sal davant de totes i cadascuna de les agressions que estan patint per part del Ministeri de transició ecològica del govern de l'Estat.

S'ha de modificar d'una vegada per totes la llei de Costes, i cal fer-ho entre altres coses per salvar els habitatges de tota la gent del nostre poble, la gent de Torre de la Sal que al llarg de tota la vida han viscut allí.

Jo voldria fer una pregunta molt simple: quin interés hi ha a enderrocar un tradicional poble mariner d'uns 50 habitatges? Potser hi ha un interés urbanístic darrere perquè es puguen construir grans presons de formigó a primera línia? El neoliberalisme especulatiu que tant estem sofrint de nord a sud del nostre país, es veurà novament aturat per la força de la nostra gent empoderada en la defensa del nostre territori. A Compromís estarem treballant des de les institucions, sempre al costat del veïnat reivindicant un model sostenible a ca nostra, una nova partió en la línia marítima, i una lluita eficaç en contra de la regressió del litoral marítim, perquè d'una vegada per totes acabe aquest malson.