Colors, olors i oratge… de Pasqua. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Encetem una de les setmanes en què l'oratge juga un paper fonamental... Uns dies de vacances, de descans, i que millor que fer-ho amb sol i bones temperatures. Però també sabem que fa no res que ha començat la primavera i que en aquesta època fer previsions a mitjà termini és molt complicat.

El cap de setmana hem tingut una bona mostra. Dissabte va fer sol i les temperatures van ser suaus, però diumenge a penes es va deixar veure el sol, l'ambient va ser prou més fresc i fins i tot es va escapar alguna gota.

Una setmana que comença amb núvols que no deixaran pluja; així i tot, amb canvis a la vista, perquè demà dimarts arriba al País Valencià una borrasca que deixarà precipitacions a partir de migdia.

Les temperatures no han patit canvis aquesta nit i al centre del dia tornarem a tindre valors propis per a l'època. Més altes al sud, on podran superar els 20 graus i més fresques al nord, on quedaran al voltant dels 15.

Demà arriba un front des de l'interior que després de travessar tota la Península arribarà amb poca activitat al País Valencià, però no podem oblidar que en primavera tot és diferent i les pluges poden acabar sent prou generals, tot i que no massa intenses. Precipitacions sempre més probables a la meitat sud del País.

Dia gris, de cel ennuvolat, però sense pluges i amb ullades de sol de tant en tant.

Dimecres serà un dia gris i plujós sense descartar que puga arribar a formar-se algun nucli de tempesta que descarregue amb més intensitat. Les temperatures quedaran més curtes.

Dijous encara quedaran núvols i restes d'inestabilitat al sud, on plourà fins a mig matí a la vesprada acabarà imposant-se el soli notarem com les temperatures volen pujar.

Divendres Sant ens espera un dia de sol i temperatures més altes. Un dia perfecte per a fer tot allò que s'han de fer en Setmana Santa: empinar el catxirulo, menjar-se la mona... i que millor que fer-ho amb sol i temperatures per damunt dels 20 graus. Perquè si no hi ha canvis d'última hora, l'oratge es mantindrà estable i assolellat tant el cap de setmana com Dilluns de Pasqua.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor

Font: Oratgenet