Evelyn portarà pluja des de l’interior. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Evelyn és una borrasca que farà que l'oratge siga inestable, variable i insegur la primera part de la setmana. Aquells que estiguen al País Valencià gaudint les seues vacances de Setmana Santa hauran de tindre un poc de paciència perquè no serà fins dijous quan escampe la nuvolositat, quan puguem gaudir del sol i de temperatures més altes.

Els núvols són hui més compactes. Estan deixant el cel tancat pràcticament des de primera hora del dia i les precipitacions avançaran des de l'interior cap al centre i posteriorment cap a la costa. A Castelló les previsions donen pluges més dèbils i disperses i un poc més generals al centre i al sud, on encara que no seran de gran importància podrà estar plovent bona part de la vesprada.

Demà dimecres tampoc veurem el sol i a més haurem d'estar atents a l'evolució de l'oratge perquè les pluges es faran generals de vesprada i perquè localment podrà quallar alguna tempesta a les zones de muntanya i avançar després cap a la costa, on durant la nit i matinada el vent es reforçarà de gregal i alimentarà la nuvolositat afavorint que les pluges siguen més intenses.

Dijous encara podrà ploure fins a migdia al centre i al sud de forma moderada, però de vesprada les pluges remetran al sud i la nuvolositat començarà a trencar-se la nord, on les temperatures podrien pujar un poc.

Serà Divendres Sant quan recuperem el sol i pugen de forma més decidida les temperatures, i dissabte començarem un cap de setmana presidit per l'oratge estable i per temperatures que encara podran ascendir més.

Passeu bon dimarts… ploga o faça sol, faça fred o calor (hui paraigua en mà).

Font: Oratgenet