El fiscal dona suport a l'exposició del jutge en què demana al TSJ que investigue Oltra

El ministeri públic veu «àmpliament motivada» la petició del magistrat

per NLV

Societat, Política

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra | Rober Solsona | EP
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra | Rober Solsona | EP

Si creus en el periodisme independent i en valencià, agermana't a La Veu. A més, ara podràs desgravar-te fins el 100% de la teua aportació. Informa-te'n ací.

El ministeri fiscal s'ha oposat a un recurs de reforma presentat per una de les parts contra la decisió del magistrat del Jutjat d'Instrucció número 15 de València d'elevar al Tribunal Superior de Justícia valencià la causa en relació amb un presumpte encobriment dels abusos sexuals de l'exmarit de la consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, a una menor tutelada, perquè l'alt tribunal la investigue, atesa la seua condició d'aforada.

El fiscal, que demana al jutjat la confirmació íntegra de la resolució recorreguda, assenyala que aquesta es limita a elevar a la sala civil i Penal del TSJ una exposició raonada en relació amb la possibilitat «àmpliament exposada i motivada» en aquest escrit que siga necessari tindre per investigada a Oltra, el caràcter de la qual d'aforada davant aquest òrgan «no és discutible».

Per al fiscal, sí que és discutible, segons els arguments del recurs sobre el qual es pronuncia, que la part recurrent patisca algun perjudici per la decisió d'elevar la causa al TSJ perquè impute a Oltra, ja que no canvia la situació processal d'aquesta investigada i només obri la possibilitat d'un «simple canvi» en l'òrgan instructor.

En aquesta línia, sosté a més que és la sala la que ha de decidir si està prou motivada l'exposició del jutge, que considera que fa una presentació de l'estat de la investigació i de les línies de progrés -«amb els problemes derivats de l'aforament que aquestes últimes plantegen»-, que és «exhaustiu» per més que la valoració de la recurrent siga divergent de la de l'instructor, «a partir de fets substancialment documentats».

En aquesta causa pel presumpte encobriment figuren com investigats 13 càrrecs i personal de la Conselleria d'Igualtat que ja han declarat. El magistrat estima que existeixen indicis «racionals, seriosos i fundats» de la participació d'Oltra en els fets investigats i considera que no resulta possible progressar en el cas sense que la consellera declare com a investigada.