Pluja més general i més intensa. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

La borrasca Evelyn es desplaçarà en les pròximes hores des del nord-oest de la Península fins al nord d'Àfrica des d'on encara hui es deixarà sentir fent-nos arribar vents de gregal i ennuvolades que podran descarregar amb intensitat moderada i fins i tot forta en les zones on acaben formant-se núvols de tempesta.

A les capes altes de l'atmosfera identifiquem una llengua d'aire fred que s'allarga des de latituds polars fins a tocar el nord d'Àfrica. Tot just el contacte de la massa d'aire relativament càlida del mediterrani amb la freda de les capes altes és el que ens fa pensar que les pluges seran localment intenses i acompanyades de trons.

Pensem que fins a migdia les pluges més generals i intenses es registraran a la meitat nord del País Valencià. Aniran fent-se generals i de vesprada i durant la nit serà el moment de màxima inestabilitat afectant preferentment les comarques del sud de València i del nord d'Alacant on a més el gregal es reforçarà, deixant la mar més alterada.

L’ambient es mantindrà fresc i de nou hi haurà poques diferències entre les temperatures nocturnes i les diürnes.

Tots tenim ganes de sol i de temperatures un poc més altes, i sembla que en aquesta ocasió tindrem sort, perquè coincidint amb l'inici de la Setmana Santa la nuvolositat anirà a menys, el sol guanyarà terreny i amb l'ajuda del ponent les temperatures pujaran de forma notable.

El sol avançarà demà de nord a sud. Fins a migdia encara cal esperar ruixats al sud, sobretot a les zones més pròximes a la mar, on de vesprada també acabaran escampant els núvols.

Les temperatures iniciaran un ascens que demà notarem més al nord, però tindrà continuïtat divendres i l'inici del cap de setmana.

Sí, perquè tant Divendres Sant com el cap de setmana de Pasqua l'oratge pinta molt bé: sol i temperatures més altes per gaudir d'uns dies de descans i per aquells actes de Setmana Santa que fa dos anys que estem esperant que se celebren.

Passeu bon dia… ploga o faça sol, faça fred fred o calor.

Font: Oratgenet