El Centre de visitants del Castell de Sagunt obri les portes al públic

per NLV

Esplai

El Centre de Visitants del Castell de Sagunt obri les portes al públic
El Centre de Visitants del Castell de Sagunt obri les portes al públic

El Centre de visitants i interpretació del Castell de Sagunt (el Camp de Morvedre) està situat a la cara nord del monument en una construcció del segle XIX que ha sigut condicionada com una àrea de recepció i de descans  i una sala museística. 

Els visitants són rebuts amb un audiovisual i una exposició que explica les diferents èpoques del castell, des de l'època ibèrica (segle IV aC) fins a la contemporània. Durant aquest temps el castell va adquirir diferents funcions com a residència, espai edilici o fortificació. Al llarg dels segles el castell va evolucionar amb cada època, deixant l'empremta de la història i dels diferents tipus de cultures i la seua enginyeria.

La museologia és accessible a les persones invidents a través d'una taula amb reproduccions de les peces exposades a menor escala perquè puguen ser tocades.

Un altre dels canvis és que el castell compta amb un accés d'entrada i una porta d'eixida per facilitar el recorregut. L'obertura del nou accés restitueix l'entrada islàmica i permet adequar l'entrada actual a la plaça d'Armes, antiga Porta Major, com a eixida de públic, la qual cosa permet traçar un recorregut lineal que evita que el visitant torne sobre els seus passos.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha destacat «l'excel·lent museografia del castell», i ha afegit que «el coneixement que es té de les diferents fases d'ocupació és fragmentari i es va completant amb els resultats de les excavacions arqueològiques, que proporcionen noves dades i permeten noves lectures del monument. Així doncs, el projecte museològic no té un discurs tancat i suggereix interpretar cada fase històrica a través d'elements representatius i fàcilment identificables».