Occident envia armes a Ucraïna i censura «mass media» i periodistes. Per la pau i la democràcia? (i 4)

per Francisco Ordiñana

Veus

Occident envia armes a Ucraïna i censura «mass media» i periodistes. Per la pau i la democràcia? (i 4)
Occident envia armes a Ucraïna i censura «mass media» i periodistes. Per la pau i la democràcia? (i 4)

Després d'analitzar tots aquests esdeveniments i dades, resulta prou incomprensible que Occident, especialment els partits d'esquerres i independentistes a Espanya, continue defensant un règim clarament feixista com l'ucraïnés que, com ja he explicat, té el seu origen en el colp d'estat del 2014 per l'extrema dreta i finançat pels EUA i la UE per a evitar el seu apropament a Rússia. Un colp d'estat on van ser assassinats sindicalistes, comunistes i antifeixistes en general com en l'incendi de la Casa dels Sindicats d'Odessa on van morir 48 persones. Un règim il·legítim que va ser denunciat per polítics d'esquerres espanyols i per alguns mitjans de comunicació occidentals.

Un règim que va il·legalitzar el Partit Comunista d'Ucraïna; que fa homenatges a col·laboracionistes nazis com Stephan Bandera (de fet, la festa nacional a Ucraïna és l'aniversari d'aquest monstre i el mateix Zelenski el va descriure com a un heroi); que té integrats en l'exèrcit a batallons neonazis que es fan fotos amb la bandera ucraïnesa, l'esvàstica i la de l'OTAN; que persegueix l'homosexualitat; antifeminista, i que va començar a bombardejar el Donbass per voler crear un Estat propi, deixant milers de morts i de refugiats que van fugir a Rússia. Però el més escandalós és que la premsa occidental, que ara glorifica i defensa a ultrança el règim ucraïnés, denunciava i condemnava tots aquests fets, qualificant aquest règim de menyspreable.

I ara, l'actual president Zelenski és un senyor que, no només ha continuat i potenciat tot això, sinó que a més ha il·legalitzat tot l'arc parlamentari amb l'excusa de la guerra i que la resta de partits són partidaris de Rússia, defensa les barbaritats que estan cometent els seus batallons i soldats a la població civil i apareix en els Pandora Papers (un patriota de pandereta com la dreta espanyola i la monarquia borbònica).

Amb açò no vull dir que no s'haja d'acollir els refugiats ucraïnesos. Una cosa és el règim i una altra la gent. No tenen la culpa d'eixa situació ni de la guerra impulsada per les potències occidentals per motius geoestratègics i econòmics. Són víctimes, de la mateixa manera que ho són els africans, sirians, palestins, iemenites, etc., que fugen de la guerra i la misèria. Per no parlar dels sahrauís, que mereixen un article a part. Encara que pareix que tots aquests últims són tractats com a refugiats de segona classe per part de la UE perquè no són d'ètnia blanca, rossos amb ulls blaus, com han deixat clar la política migratòria de la UE, les actuacions policials, les declaracions televisives d'alguns individus i els discursos xenòfobs de partits com Vox.

Per acabar, vull enviar la meua solidaritat a Pablo Gonzàlez, periodista basc que fa més d'un mes que està detingut a Polònia (membre de la UE i l'OTAN), sense contacte amb el seu advocat i la seua família i a qui demanen 10 anys de presó acusat de ser un espia rus, encara que no tenen cap prova. A més, el CNI, en lloc de defensar-lo, va anar a casa dels seus familiars per a interrogar-los com si foren criminals internacionals. Una actitud molt patriota per part de la intel·ligència espanyola.

També vull enviar el meu suport a tots els particulars, periodistes i politòlegs que han sigut censurats, menyspreats, atacats i expulsats de les tertúlies occidentals per no seguir el guió oficial. Persones com Helena Villar, Pedro Baños Bajo, José Miguel Villarroya, Bea Talegón, Arantxa Tirado, Liu Sivaya o Miquel Ramos. Persones de diferents ideologies i en molts casos antagòniques entre elles, però resulta injustificable aquesta situació pròpia d'una monarquia bananera. Us anime a donar-los suport seguint-los en les xarxes socials i llegint i compartint els seus articles i comentaris.

No hem de deixar que ens acovardisquen. Occident és conscient que està perdent l'hegemonia mundial i que està començant un nou ordre mundial multipolar liderat per Rússia i la Xina, que tenen el suport de la gran majoria de la població mundial. No hem de rendir-nos en la lluita per un món realment lliure, just, igual i sostenible per a tots. «Units triomfarem, dividits caurem» (Esop, fabulista grec del segle VI aC).

PD: Per acabar, agraïsc a tot l'equip de Nosaltres La Veu haver publicat el meu primer article, un article prou polèmic en aquests moments, sense conéixer-me ni, a més, ser una personalitat destacada. I per descomptat, agraïsc a tots els lectors que van prestar part del seu temps per a llegir-lo i fer que es convertira en el segon més llegit d'aquest mitjà digital en només dos dies. Moltes gràcies.