Murla homenatja Empar Navarro, pionera de l'ensenyament en valencià

L'acte se celebrarà aquest dissabte, a les 12 h, a la Biblioteca Municipal

per NLV

Societat, Llengua

Murla homenatja Empar Navarro, pionera de l'ensenyament en valencià
Murla homenatja Empar Navarro, pionera de l'ensenyament en valencià

Murla (la Marina Alta) retrà tribut aquest dissabte a una de les persones més il·lustres del municipi: la mestra, pedagoga, feminista i activista social Empar Navarro, pionera de l'ensenyament en valencià.

En aquest poble, té les seues arrels maternes, va exercir de mestra al final de la seua carrera docent i va escriure la lletra de l'himne de Murla. 

L'homenatge se celebrarà a les 12 hores a la biblioteca municipal. Durant l'acte, conduït pel periodista murler Francesc Piera, es recordarà la trajectòria de Navarro amb testimoniatges de veïnes que els anys 60 la van tindre com a mestra. Seguidament, Carmen Agulló, professora titular de Teoria i Història de l'Educació de la Universitat de València i investigadora en l'àmbit de l'educació, especialment de les dones docents republicanes, repassarà la biografia d'Empar Navarro com a pionera de l'escola en valencià.

Finalment, Abel Thous, el seu net, aportarà el vessant més personal de l'homenatjada.  A més, s'hi presentarà l'exposició itinerant «Empar Navarro. Arrels de l'escola valenciana», cedida per Escola Valenciana, que romandrà a la localitat del 16 al 23 d'abril.