«La mona pren el castell» contra la privatització del patrimoni alacantí

Salvem el Nostre Patrimoni organitza una jornada festiva i reivindicativa

per NLV

Territori, Societat

Vista aèria del parc de l'Ereta, a Alacant
Vista aèria del parc de l'Ereta, a Alacant | Foundling, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

El pròxim dilluns 18 d’abril, des de les 13 h, el col·lectiu alacantí Salvem el Nostre Patrimoni ha convocat una jornada festiva pel dia de Pasqua al parc de l’Ereta, als peus del castell de Santa Bàrbara.

El motiu de la convocatòria és protestar contra «la gestió nefasta» derivada de l’adjudicació d’aquest castell a una empresa privada, Esatur, «sense cap debat públic i amb escassa publicitat», denuncien.

Segons explica l’entitat convocant, «ens preocupa la privatització del patrimoni i dels espais públics, i desitgem compartir amb la ciutadania el nostre afany en posar de manifest el valor històric, cultural i identitari d’espais que defineixen el nostre paisatge urbà i la nostra manera de relacionar-nos. És per això que el nostre propòsit és iniciar una campanya per a recuperar els usos festius dels espais públics com ara la recuperació de la tradició de Pasqua d’anar de mona als Castells».

Concretament, els organitzadors es trobaran a l’estació del TRAM del Marq-Castell per pujar des d’allà al Parc de l’Ereta a les 13.00 i fer-hi un dinar tradicional. També hi haurà activitats per al públic infantil.

Entre els col·lectius que s’ha compromès a participar-hi hi ha Salvem el Nostre Patrimoni, Escola Valenciana, CCOO, El Taller Tumbao, el Casal Popular Tio Cuc, la Colla d’Ecologistes, Ecologistes en Acció, Podem, Esquerra Unida d’Alacant, Compromís, l’Institut d’Estudis Catalans, Acció Cultural del País Valencià, la CoCa –Col·lectius de Carolines– i Salvem l’Ideal.