Un integrant del grup valencià de hardcore punk AMOR, víctima d’una agressió homòfoba a Ourense

El grup denuncia li van trencar el nas a un dels seus membres i el van deixar inconscient mentre li cridaven «puto maricón»

per NLV

Societat

Un integrant del grup valencià de hardcore punk AMOR, víctima d’una agressió homòfoba a Ourense
Un integrant del grup valencià de hardcore punk AMOR, víctima d’una agressió homòfoba a Ourense

El grup valencià de hardcore punk AMOR ha denunciat des de les xarxes socials una agressió homòfoba patida per un dels seus integrants, a qui asseguren que van trencar el nas i el van deixar inconscient el passat divendres a Ourense.

Segons han relatat, després de participar al festival Baixo Terra, els membres del grup descansaven en un local de la ciutat gallega amb uns amics quan alguns d’ells va eixir al carrer a prendre l’aire. En aquell moment, un home va començar a increpar un d’ells per la seua indumentària i maquillatge, li va preguntar si anava disfressat i, «de manera despectiva», si era «un puto maricón».

Tot seguit, li va propiciar un parell de colps de puny i una puntada de peu que van provocar que l’agredit quedara amb el nas trencat i inconscient.

«Volem denunciar públicament el que ha passat. Som un grup de hardcore punk que es tracta de posicionar de manera autocrítica contra qualsevol tipus d’opressió des de totes les estructures de poder», argumentava el grup a través de les seues xarxes socials.

Les Xuventudes Socialistas d’Ourense també han denunciat i condemnat l’agressió, i han titllat de «vergonyant» el fet que aquest episodi es done «al cor de la ciutat per la inoperància tant del PP com de Democracia Ourensana», deien en referència als partits que governen el consistori de la ciutat gallega. Les joventuts del Partit Socialista de Galícia també lamentaven que «un any després del crim de Samuel Luiz no se n’ha après res», i asseguraven també que «aquests no són casos aïllats» i que l’homofòbia «mai no ha marxat de Galícia».