El Consolat d’Ucraïna denuncia l’agressió de tres russos a un ucraïnès a Torrevella

L’entitat diplomàtica demana a la Delegació del Govern espanyol al País Valencià més protecció i reforçar la persecució dels delictes d’odi

per NLV

Societat

El Consolat d’Ucraïna denuncia l’agressió de tres russos a un ucraïnès a Torrevella
El Consolat d’Ucraïna denuncia l’agressió de tres russos a un ucraïnès a Torrevella | Europa Press

El Consolat Honorari d’Ucraïna al País Valencià ha denunciat la «violenta agressió» patida per un ucraïnès resident a Torrevella, al Baix Segura, per part, segons sembla, de tres ciutadans russos. Demana, a més, a la Delegació del Govern «més protecció» i un reforç de la persecució dels delictes d’odi.

Segons ha explicat el Consolat en un comunicat, l’agressió es va produir el passat diumenge i va ser denunciada a la Guàrdia Civil aquest dimecres dia 13.

Passat l’episodi, el Consolat Honorari d’Ucraïna ha advertit que «no són les primeres agressions de ciutadans russos a ucraïnesos, amenaces de mort en xarxes socials a les associacions ucraïneses o rodes de cotxe punxades».

Per això, l’entitat diplomàtica ha sol·licitat a la Delegació del Govern espanyol al País Valencià «una major protecció i el reforçament de la persecució dels delictes d’odi».

A més, ha demanat que, en les condemnes per delictes d’odi, «s’execute amb la major rapidesa possible l’article 89 del Codi Penal, que contempla l’expulsió del territori estatal d’un ciutadà estranger quan la pena imposada supere l’any de presó».

«Creiem que és el moment per enviar un missatge clar a tots aquells residents estrangers que donen suport a dictadures, que atempten contra minories violant drets fonamentals i, en canvi, gaudeixen d’una residència en un país democràtic com Espanya», diu el Consolat Honorari.