Temps de tronades. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Hem pogut gaudir d'un temps immillorable durant tota la Setmana Santa. Sol i bones temperatures per a tots els dies de festa que culminava ahir amb tronades en punts de l'interior que avançaven després cap al litoral, i comencem la setmana amb un dimarts disfressat de dilluns atents a les tronades que segurament seran més generals i intenses aquesta vesprada.

Comencem el dia amb restes d'inestabilitat al nord del País Valencià amb ruixats i pot ser algun tro que només serà un avís del que ens espera aquesta vesprada. Al sud també podrà escapar-se alguna gota i sentir-se algun tro, però no serà fins a aquesta vesprada quan els núvols creixeran amb més energia i les tronades es faran més generals. Descarregaran amb més intensitat per l'interior i en zones de muntanya, però caldrà seguir l'evolució per veure amb quina activitat arriben a la costa, perquè tot indica que es poden topetar amb vent de gregal que poden realimentar els nuclis de tempesta i deixar ruixats d'intensitat moderada a forta.

Demà dimecres es mantindrà l'oratge inestable i insegur amb pluges més probable i intenses a la meitat sud del País Valencià, on el vent bufarà de gregal. Al nord no descartem la formació i creixement de núvols de tempesta, però en bufar el vent de mestral, pensem que les pluges no seran d'entitat. De vesprada i de cara a la nit el vent acabarà imposant-se de mestral reduint la inestabilitat, tot i que la vesprada encara podrà ser plujosa.

Dijous el vent acabarà bufant de ponent deixant l'oratge més estable i les temperatures més altes.

Divendres entrarà una borrasca pel ponent de la Península que mantindrà en alerta a tots els valencians que tenen pensat anar a Sevilla. Deixarà pluges generals i localment intenses a l'oest i al sud-oest, però només quatre gotes al País Valencià amb vent de llebeig que mantindran suaus les temperatures, i si van complint-se les previsions, dissabte bufarà de ponent i farà més caloreta.

A Sevilla també es deixarà sentir el vent de ponent fent córrer els núvols i deixant un dia assolellat i amb temperatures suaus tant de nit com durant el dia, a partir del divendres el dia serà plujós i més fresc.

Tingeu bon dimarts… ploga o faça sil, faça fred o calor.

Font: Oratgenet