Ruixats i tronades. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Tenim al davant un dia marcat per la inestabilitat. Tenim sobre els nostres caps, sobre la vertical del País Valencià una borrasca que farà que l'oratge estiga marcat per la inestabilitat, però la direcció del vent serà diferent entre uns llocs i altres del territori i això sempre té molta incidència en la pluja registrada.

Al nord el podrà començar bufant de xaloc (del sud-est) però no tardarà a deixar-se sentir el mestral (nord-oest), i per això pense que a partir de migdia les pluges seran més dèbils.

Al centre i al sud bufarà de gregal (nord-est) aportant humitat a la nuvolositat i afavorint que les pluges siguen més intenses i generals.

No serà fins a la matinada quan el mestral bufe per tot arreu i comence a escampar la nuvolositat.

Demà també notarem un descens important de les temperatures en acostar-se capa a nosaltres una massa d’aire més freda (al mapa de 1.500 metres veiem com se’ns apropa la isoterma dels zero graus, la taca verda).

Demà dijous el mestral i el ponent s'encarregaran d'agranar els núvols del cel. Tindrem pas de núvols mitjans i alts que en cap moment arribaran a deixar el cel totalment cobert, però sobretot notarem com el vent va calfant-se amb el pas de les hores.

Divendres entrarà per l'oest de la Península una borrasca que de vesprada i durant la nit i matinada pot arribar a deixar alguna gota al País Valencià, ruixat de poca importància que no tindran continuïtat perquè les previsions donen per al cap de setmana temps estable amb pas de núvols i vents de ponent que faran pujar de nou les temperatures.

Passeu molt bon dia…ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet