L'enginyer que va supervisar l'inflable de Mislata en què van morir dues xiquetes ho va fer des d'Elx

L'informe policial, que s'ha centrat en el posicionament del telèfon mòbil, constata que no va ser en aquest municipi «en cap moment» 

per NLV

Societat

L'enginyer que va supervisar l'inflable de Mislata en què van morir dues xiquetes ho va fer des d'Elx
L'enginyer que va supervisar l'inflable de Mislata en què van morir dues xiquetes ho va fer des d'Elx

L'enginyer tècnic industrial del Col·legi d'Alacant que va signar la inspecció del castell inflable de Mislata (l'Horta) en el qual van morir dues xiquetes, de 4 i 8 anys, després que el vent el tombara el 4 de gener, ho va fer des d'Elx (el Baix Vinalopó) i no in situ, tal com va declarar davant de la Policia.

Així es desprén de l'informe remés per part del Grup d'Homicidis i Desapareguts de la Brigada de Policia Judicial de València al Jutjat d'Instrucció 4 de Mislata que investiga el sinistre registrat a la fira d'aquest municipi que es va cobrar la vida de dos menors. A més, set xiquets més van resultar ferits.

En concret, en aquest informe, la Policia s'ha centrat en el posicionament del telèfon mòbil de l'enginyer per comprovar si realment va inspeccionar in situ el castell el dia 2 de gener del 2022, tal com va declarar davant els agents. D'aquesta manera, han constatat que no va ser a Mislata «en cap moment» per fer el treball d'inspeccionar i certificar que totes les atraccions de la fira estaven en perfectes condicions per al seu ús i gaudi.

L'enginyer va afirmar després del succés que es va personar el 2 de gener a Mislata i va inspeccionar no només l'atracció sinistrada, sinó també la resta d'atraccions de la fira de Nadal i va alçar el Certificat de Supervisió i Direcció de Muntatge. Va asseverar que l'inflable sinistrat estava instal·lat a la rodalia de la Plaça Llibertat de Mislata, igual que 23 atraccions més.

El testimoni va indicar que quan va fer la inspecció, l'inflable estava amarrat a punts fixos (fanals, arbres i bancs) amb resistència suficient fins a una força 5 de vent segons l'escala de Beaufor, en concret, sobre sis punts fixos en la totalitat del perímetre d'aquesta estructura, segons recomanacions del fabricador i amb una força o tensió dels amarraments equivalent a 1.600 N. També va assegurar que els ancoratges de les cordes i tensors eren els adequats, no recordant concretament quin mobiliari urbà estava amarrat a aquest inflable, ja que va estar veient-ne altres dos més.

Així, va expedir el certificat encara que per a la Policia va resultar «significatiu» que aquest no fora acompanyat de cap reportatge gràfic ni fotogràfic on quedara constància i s'observara l'estat i el correcte muntatge de les atraccions.

Amb aquest mètode, l'enginyer aconseguia que l'atracció es muntara d'acord amb les seues directrius, que eren les que així mateix recomanava el fabricant, «eludint qualsevol classe de responsabilitat si per part del firaire no es duguera a terme», apunta la Policia.