L'Ajuntament de València encarrega un informe jurídic per estudiar les conseqüències de l'anul·lació de la ZAL

La Comissió de Coordinació vol saber com està una situació «que dura molts anys ja»

per NLV

Territori, Política

L'Ajuntament de València encarrega un informe jurídic per estudiar les conseqüències de l'anul·lació de la ZAL
L'Ajuntament de València encarrega un informe jurídic per estudiar les conseqüències de l'anul·lació de la ZAL

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha anunciat aquest dimecres que la Comissió de Coordinació de l'Ajuntament ha encarregat un informe jurídic als serveis del mateix consistori per estudiar les conseqüències de la decisió del Tribunal Superior de Justícia valkencià (TSJ) d'estimar el recurs de l'associació de veïns de la Punta La Unificadora i anul·lar la resolució de la Conselleria de Territori, que el 2018 va acordar aprovar definitivament el Pla Especial de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del Port.

Ribó, que ha presentat en roda de premsa els actes pels 35 anys del Jardí del Túria, s'ha pronunciat en aquests termes quan li han preguntat per la petició del col·lectiu Per l'Horta que, després de la sentència del TSJ, ha presentat un escrit a l'Ajuntament en el qual demana la paralització de qualsevol actuació que afecte la ZAL i sol·licita la declaració municipal de lesivitat per a l'interés públic de l'autorització de la reurbanització, que va aprovar la junta de govern local l'abril del 2020.

El batle ha expressat que pensava que, des del punt de vista jurídic, aquest tema «estaria al final clar», per la qual cosa va sentir «una gran decepció» i ha considerat, sense voler entrar en «més detalls», que «algú no va fer les coses com havia de fer-les».

En aquest sentit, ha afirmat que l'equip de govern vol comptar amb un informe jurídic per veure com està una situació «que dura molts anys ja». De fet, ha recordat quan «corria davant de la Policia per la ZAL». «Me'n recorde perfectament», ha subratllat.

Així, ha dit que en la Comissió de Coordinació, amb el PSPV, es va acordar aquest dimarts sol·licitar aquest informe «per veure per on havíem de tirar i veure les conseqüències, que són molt grans». De fet, ha recalcat que s'han gastat més de 135 milions i hi ha hagut indemnitzacions a propietaris, per la qual cosa és «molt complexa la situació que es pot derivar d'aquests problemes».

A més, el consistori ignora si es presentarà algun recurs contra la decisió del TSJ, per la qual cosa «és una mica prompte per prendre decisions».