El PSPV de Paiporta defensa que l’autorització dels bous al carrer no incompleix el pacte de govern amb Compromís

Els valencianistes han acusat l’alcaldessa de trencar pactes de govern després que ambdues formacions acordaren no continuar amb aquesta activitat que va provocar un mort el 2018

per NLV

Política

L'alcaldessa de Paiporta, la socialista Maite Albalat
L'alcaldessa de Paiporta, la socialista Maite Albalat | Europa Press

El grup municipal socialista de l’Ajuntament de Paiporta, a l’Horta Sud, ha assegurat que l’autorització de la celebració dels bous al carrer «no incompleix el pacte de govern» que el PSPV, que ostenta l’alcaldia amb Maribel Albalat, manté amb Compromís en aquesta localitat.

Dimecres, Compromís per Paiporta va acusar l’alcaldessa de «trencar» el pacte de govern que ambdues formacions compartien des de juny del 2019 per autoritzar la celebració dels bous al carrer.

La primera edil, en canvi, va afirmar que sempre estaria «al costat de la legalitat», i que «en els governs de coalició s’ha de gestionar la discrepància, sempre prioritzant el que ens uneix per damunt del que ens separa».

Al seu torn, el portaveu socialista, Vicent Ciscar, va emetre un comunicat en què assegurava que «l’autorització de les festes no incompleix cap tipus d’acord signat en el pacte de govern amb Compromís, en el qual en cap moment s’ha acordat prohibir aquest tipus d’actes o no permetre'n la celebració». D’altra banda, considera «incoherent la postura de Compromís contrària a una activitat que ja van autoritzar en el passat», ha afegit.

El PSPV de la localitat s’ha mostrat «sorprés» per la postura de Compromís, ja que «el mateix partit ha manifestat el seu suport als bous al carrer, així com la seua postura contrària a qualsevol prohibició». En aquest sentit, el grup socialista es refereix a altres localitats on governa aquesta coalició, com ara València, Meliana (Horta Nord) o Xiva (Foia de Bunyol), on s’han celebrat festes taurines.

Els socialistes, al mateix temps, han expressat el seu desig de «continuar donant suport al projecte progressista de coalició» que governa a Paiporta, ha dit l’alcaldessa Albalat.

Aquestes festes no se celebren a Paiporta des del 2018, quan un jove va resultar mort.