Solano & Tur decideixen convertir-se en assassins a sou

L’actor i el periodista diuen que serien «professionals que porten els xiquets a l’escola i tenen la seua faena»

per NLV

Societat

Solano & Tur decideixen convertir-se en assassins a sou
Solano & Tur decideixen convertir-se en assassins a sou

L’actor i dramaturg Ximo Solano i el periodista i escriptor Joan Tur han titulat «Quan el final és el principi (els assassins a sou)» el capítol d'aquest dijous del seu podcast d’improvisació en valencià. Un nou capítol que es pot escoltar a les plataformes habituals a partir de les 21 hores.     

Ximo i Joan diuen que «quan comences un programa pel final eres un innovador». Però ells ja no saben què és el principi i el final. Només saben que «la paraula ho és tot». I així, de seguida, entra l'absurd quan es posen a parlar de l'inici de la pel·lícula 2001: una odissea de l'espai i de la diferència entre «os» i «os» i el descobriment d'una arma.

De sobte, tots dos decideixen convertir-se en assassins a sou, «professionals que porten els xiquets a l'escola i tenen la seua faena». Recorden una escena de Pulp Fiction en què diuen allò del «cuarto de libra con queso» i tornen als clàssics. A Joan, li agrada aquesta pel·lícula perquè té grans converses i des que està amb Ximo en el podcast està desvanit.

En aquest programa tenen molts problemes amb les pronunciacions i no saben si «pou» és amb «o» oberta o tancada mentre Ximo conta una història preciosa d'un ase i un pou a Mali. I conclouen que  estem perdent la tradició oral.

Amb tot això, necessiten «un senyor llop» com en Pulp Fiction i decideixen que Joan doblarà Ximo en directe. Després comenten «la necessitat que té la gent important d'eliminar gent». I pensen en el màrqueting per veure quant cobrarien i les ofertes que farien als potencials clients. Ximo explica que a Colòmbia per 5.000 euros maten algú.  «Treballaríem en negre o en la Seguretat Social?», es pregunten. 

L'amor platònic també té cabuda en aquest capítol i creuen que «el concepte és massa optimista». Això els fa parlar de «les llengües perdudes quan es perd un amor; més llengües mortes al món». I com que estan molt perduts, Joan decideix contar acudits.

Després es plantegen entrevistar la mare de Ximo, perquè «és una dona que pot oferir una visió real del pas de la història». I assenyalen que Joan publica justament aquest dijous el seu nou llibre, titulat X24 (Tívoli).

Acaben amb el viatge de Ximo al Japó i la seua visita a un palau de llum, i fent una referència a «la vida dels que s'alcen a les 6 del matí per fer moltes coses».