El comitè de Cs demana suspendre de militància els regidors de la moció de censura a Oriola

Dilluns es farà efectiva la moció contra l’alcalde de la ciutat, Emilio Bascuñana, del PP, gràcies als vots de PSPV, Cs i Canviem

per NLV

Política

Els representants del PSPV i de Cs a Oriola
Els representants del PSPV i de Cs a Oriola | Europa Press

El comitè provincial de Ciudadanos a la província d’Alacant ha demanat a la direcció estatal del partit que prenga «mesures urgents» contra els cinc regidors que facilitaran la moció de censura a Oriola, que servirà per apartar de l’alcaldia Emilio Bascuñana (PP). Concretament, aquesta operació serà possible gràcies als vots del PSPV, de Cs i de Canviem, la marca local de l’esquerra alternativa, vinculada també a Unides Podem. L’alcaldia passarà a ostentar-la Carolina Gracia, del PSPV, que governarà amb Cs després que el partit taronja haja governat aquests anys amb el PP.

Des de la direcció provincial de Ciudadanos s’ha demanat la suspensió cautelar de la militància d’aquests regidors per a evitar la moció de censura. Consideren, des del comité del partit taronja, que la maniobra «no està aprovada pel partit» a nivell estatal.

El coordinador provincial del partit, Javier Gutiérrez, també diputat d’Infraestructures i Assistència a Municipis de la Diputació d’Alacant –on governa amb el PP– i regidor a Xixona, considera que els cinc regidors del partit a Oriola no poden figurar com a membres de Ciudadanos mentre donen suport a la moció de censura, ja que no compten amb el suport del partit a nivell estatal. «Som crítics amb el partit perquè esperem que actue de manera contundent, i si no ho fa caldrà demanar responsabilitats i saber què ha passat. Si volem ser un partit seriós cal prendre mesures i donar una resposta a aquesta qüestió», ha assegurat el dirigent provincial del partit.