Xàtiva homenatjarà els maulets que van defensar la ciutat després de la Batalla d’Almansa

Dissabte es farà un acte coincidint amb la diada del 25 d’abril

per NLV

Política

Xàtiva homenatjarà els maulets que van defensar els Furs a la Batalla d’Almansa
Xàtiva homenatjarà els maulets que van defensar els Furs a la Batalla d’Almansa

L’Ajuntament de Xàtiva (la Costera) celebrarà aquest dissabte el tradicional acte d’homenatge dedicat als maulets per la defensa de la ciutat davant les tropes borbòniques el 1707, després de la Batalla d’Almansa, fets que es van produir el 25 d’abril d’aquell any.

«El 25 d’abril és una data assenyalada en el calendari. Tots coneixem com va patir Xàtiva després de la Batalla d’Almansa, i per això dissabte, davant la Pedra dels Maulets, retrem homenatge als herois que van defensar la nostra ciutat», ha dit l’alcalde, el socialista Roger Cerdà, en un comunicat. «Gràcies a la seua lluita, la nostra ciutat no va desaparéixer, i per això és important recordar el nostre passat, però també mirar cap al futur i treballar diàriament per millorar la ciutat».

Dissabte, a les 12.30 del migdia, se celebrarà un acte institucional a la plaça de Sant Francesc, al costat de la Pedra dels Maulets, on es depositarà una corona de llorer al costat del monument i es llegirà un manifest a càrrec de Ximo Corts, president de l’Associació Amics de la Costera. L’acte comptarà amb l’actuació musical d’Abraham Rivas.

Una hora abans hi haurà una «dansà» popular organitzada pel grup Socarrel, i a les 11.00 s’oficialitzarà la cessió a Xàtiva, per part de Josep Lluís Albinyana, president preautonòmic del País Valencià, de la bandera del Consell entre 1979 i 1980. La bandera va ser triada com a símbol oficial de l’organisme precedent de la Generalitat, i s’exposarà al Museu de Belles Arts de Xàtiva durant les properes setmanes.