Barcala aposta per consolidar Alacant com a «referent mundial» del turisme sanitari

L’alcalde de la ciutat vol atraure les grans empreses del sector sanitari

per NLV

Política

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala
L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala | Europa Press

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala (PP), ha anunciat el repte d’atraure les grans empreses del sector de la salut per convertir la ciutat en un «referent mundial» del turisme sanitari. Ho ha exposat en un acte al costat del president de la Diputació i líder del PP valencià, Carlos Mazón, a la inauguració de les Jornades Dircom, en què s’analitzen les claus de la comunicació i el turisme de salut, segons informa el consistori.

«Des del 2013 vam començar a treballar per a convertir Alacant en un clúster sanitari, i hui ja podem dir que ho som, i de primer nivell», ha assegurat l’alcalde, destacant que «el turisme sanitari s’ha convertit en un eix estratègic de promoció de la ciutat».

Segons ha expressat el primer edil, Alacant compta amb tot el que demanden els ciutadans i el sector empresarial per a reforçar la seua condició de «referent mundial» en el turisme sanitari. «Tenim un excel·lent sistema de salut públic i privat, i amb especialitats d’alta demanda que van de la medicina general a l’oftalmologia i a la reproducció assistida. Comptem amb comunicacions i connectivitat de primer nivell, amb un sistema educatiu de qualitat i som una de les ciutats més demandades per quedar-s’hi a viure per la nostra gran relació preu-qualitat i l’assequible cost de la vida».

En aquest sentit, Barcala considera que el turisme sanitari és clau, i la seua fórmula per atraure’l és la col·laboració publicoprivada per a desenvolupar aquest clúster sanitari instal·lat al voltant de l’eix urbà de l’avinguda de Dénia, que connecta el centre de la ciutat amb la zona nord-litoral.

Barcala també considera que aquest turisme repercuteix en la «imatge reputacional» de la ciutat, que contribueix a la «desestacionalització».