València organitza tallers infantils d'animació a la lectura a la Fira del Llibre

Les activitats hi tindran lloc dissabtes i diumenges en horari de matí i vesprada

per NLV

Esplai

València organitza tallers infantils d'animació a la lectura a la Fira del Llibre
València organitza tallers infantils d'animació a la lectura a la Fira del Llibre

La 57a edició de la Fira del Llibre de València, que es desenvoluparà als jardins de Vivers del 28 d'abril al 8 de maig, comptarà amb tallers infantils d'animació a la lectura, dissenyats per trams d'edat i temàtiques, organitzats per l'Ajuntament de València.

Tindran lloc dissabtes i diumenges en horari de matí i vesprada. Per a xiquets i xiquetes a partir de 6 anys es duran a terme tallers sobre còmics i superherois: «Qui hi ha darrere de la màscara?»; vilans de còmic: «Una de vilans», i gènere negre: «Misteris i gavardines». Els tallers per al públic infantil a partir dels 5 anys se centraran en els personatges monstruosos en la literatura i el cinema: «Històries de monstres».

La regidora d'Acció Cultural, Maite Ibáñez, ha manifestat «alegria» per tornar a veure l'estand del consistori als jardins de Vivers un mes d'abril. L'edil ha indicat que «llegir ens fa lliures, ens ajuda a somiar, a saber i a contrastar. I sobretot, llegir ens ajuda a ser persones més crítiques amb el nostre entorn, i a tindre un criteri propi sobre allò que és millor per a nosaltres i per a la societat». En aquest sentit, Ibáñez ha remarcat «la importància de la lectura en les xiquetes, els xiquets i els adolescents; els llibres són un recurs imprescindible per al seu procés formatiu, els permet imaginar, descobrir, viatjar i conéixer el món que ens envolta». La titular d'Acció Cultural ha destacat el paper de les biblioteques municipals en el foment de l'hàbit lector entre el públic més jove, amb activitats com les que es desenvoluparan a la Fira del Llibre.

Coincidint amb la celebració d'aquest esdeveniment es duran a terme també mercats ambulants solidaris de llibres, des del dimarts 26 d'abril fins al dijous 28. La recaptació es destinarà a l'ONG Save the Children. Els mercats se situaran en diversos punts de la ciutat i en dies diferents: Biblioteca Azorín, Biblioteca Lluís Fullana i Mira, Biblioteca Joanot Martorell, Mercat Central, Biblioteca Eduard Escalante i Biblioteca Casa de la Reina.

També a la Fira del Llibre, el dia 29 es donarà a conéixer la persona guanyadora del segon concurs de microrelats sobre les biblioteques. El certamen es convoca per a commemorar el Dia del Llibre, 23 d'abril, amb l'objectiu de fomentar la lectura i la creativitat literària.