Arriba el mestral i se’n va la pluja. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Durant la nit i matinada la borrasca s'ha desplaçat cap a l'est, cap a les Illes Balears, afavorint l'entrada de vents de mestral que han agranat de núvols l'atmosfera i portaran temps estable i temperatures més altes durant les pròximes hores.

Fins a mig matí encara tindrem el cel ennuvolat al nord on podrà caure alguns plugims i fins i tot alguna boleta de neu a les cotes més altes (entre els 1.200 i els 1.300 metres).

Amb el pas de les hores notarem com el mestral gira a ponent i com van pujant les temperatures que al centre a la costa superaran els 20 graus, i al nord i per l'interior quedaran entre els 15 i els 19 graus.

Demà divendres caldrà estar atents a la borrasca que entrarà pel ponent de la Península perquè al País Valencià no tindrà massa conseqüències, però els aficionats que tinguen pensat anar a Sevilla serà millor que porten el paraigua a mà perquè pot ser a l'hora del partit no ploga, però fins dissabte a migdia l'oratge serà variable i plujós.

Al País Valencià els núvols associats a la borrasca deixaran el cel ennuvolat a partir de migdia. Núvols més compactes al nord on de vesprada i durant la nit pot arribar a caure algun ruixat.

El vent bufarà de llebeig i ja sabeu el que diu la dita: ‘de llebeig poca aigua veig’. Poca pluja i temperatures suaus perquè tot i que tendiran a baixar a mitja vesprada fins eixe moment quedaran suaus

El cap de setmana es presenta amb vents de ponent i amb temperatures suaus. Només de forma molt puntual podria arribar a caure alguna gota per l'interior, i de l'inici de l'última setmana d'abril poc cal destacar. Tindrem núvols, dels que no deixen pluja i temperatures un poc més baixes en bufar el vent del sud-est (xaloc).

Passeu bon dia…ploga o faça sol, faça fred o calor

Font: Oratgenet