De llebeig i de ponent. Per Jordi Payà

Oratge

oratgenet.com
oratgenet.com

Hi ha una dita popular que vaig comentar ahir: «de llebeig poca aigua veig», i una altra, pot ser més coneguda, que fa referència al ponent comparant-ho amb el llevant: «el ponent la mou i el llevant la plou».

Amb aquests dos refranys pense que queda definit l'oratge que tindrem hui i el cap de setmana. La borrasca que hui entra per l'oest de la Península arribarà molt desfeta al País Valencià només amb vents de llebeig que mantindran suaus les temperatures i que encara que deixaran el cel ennuvolat a partir de la vesprada i de cara a la nit només podran deixar ruixats dèbils i dispersos sempre més probables per l'interior.

Demà dissabte l'oratge vindrà determinat pel vent de ponent i el pas de núvols que només de forma esporàdica podran deixar ruixats dèbils i dispersos per l'interior pot ser al centre, però difícilment arribaran a la costa. Les temperatures no patiran canvis significatius. Pot ser que pugen lleugerament les mínimes i baixen un poc les màximes al centre i per l'interior.

Diumenge farà el sol i el ponent serà més càlid i dilluns començarem la setmana amb alguns intervals de núvols i un descens de les temperatures en parar el ponent i deixar pas als vents d’origen marítim.

Passeu bon dia… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Font: Oratgenet