Ximo Puig no creu que el cas Assut afecte el PSPV

El president valencià diu que la justícia ha d’actuar amb determinació per a superar el passat

per NLV

Política

El president valencià, Ximo Puig
El president valencià, Ximo Puig | Europa Press

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha dit aquest divendres que no l’inquieta que l’alçament de part del secret de sumari del cas Assut puga afectar el PSPV: «Em sembla bé que la justícia actue amb determinació per a superar definitivament una època».

Al respecte, preguntat per si es troba inquiet davant la possibilitat que el seu partit puga eixir perjudicat per aquest cas, ha contestat que no.

La magistrada del Jutjat d’Instrucció número 13 de València ha acordat l’alçament de part del secret de sumari del cas Assut, una causa en què s’investiguen delictes de tràfic d’influències, prevaricació, suborn, falsedat documental, blanqueig de capitals, associació il·lícita i organització criminal. Hi figuren com a investigades vora cinquanta persones i vuit d’elles hauran de declarar durant la primera setmana de maig.

Entre els investigats hi ha l’exvicealcalde del PP de València i mà dreta de la desapareguda Rita Barberà, Alfonso Grau; el cunyat de l’ex-alcaldessa i advocat, José María Corbín, així com la seua dona i les seues tres filles; l’exregidor socialista i exsubedelegat del Govern espanyol, Rafael Rubio; qui fora cap dels serveis jurídics de Divalterra, José Luis Vera; l’exalcaldessa de Xixona, la socialista Rosa María Verdú; i qui fora responsable de les finances del PSPV, Pepe Catalunya, així com Jaime Febrer, empresari vinculat als socialistes.