La Fira del Llibre de Castelló de la Plana connectarà la cultura i la natura

La ciutat celebra la 38a edició de la Fira del Llibre entre el 29 d’abril i el 8 de maig

per NLV

Cultura

Presentació de la Fira del Llibre de Castelló de la Plana
Presentació de la Fira del Llibre de Castelló de la Plana | Europa Press

La 38ena edició de la Fira del Llibre arribarà a Castelló de la Plana del 29 d’abril al 8 de maig amb un nou model més dinàmic amb activitats socioculturals i, a més, per primera vegada se celebrarà al Passadís de les Arts del Parc Ribalta. Aquesta ubicació permetrà disposar de més punts de venda, de més espai per a activitats i garantirà un entorn més participatiu al voltant de la natura, segons ha informat l’Ajuntament de la ciutat en un comunicat.

Representants del Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques han presentat la proposta d’enguany amb la regidora de Cultura, Verònica Ruiz (Compromís); i la cap del Servei del Llibre i Biblioteques de la Generalitat Valenciana, Marga Ortega.

Ara, després de 25 anys celebrant la Fira del Llibre a la plaça de Santa Clara, l’edició d’enguany passarà a realitzar-se en un altre entorn i amb més activitats com ara música, teatre, continguts audiovisuals, intervencions artístiques o dansa. També hi haurà biblioteca infantil, tallers i activitats d’animació lectora. Tot per crear un focus d’atracció i un referent cultural de la ciutat de Castelló.

La regidora de Cultura de la ciutat ha celebrat que «seran 10 dies especials en un entorn únic», i ha destacat que amb el canvi d’ubicació s’amplia el nombre d’editorials i llibreters que hi participen.

L’Ajuntament de Castelló de la Plana aprofitarà la cita per a presentar tres nous llibres del seu catàleg municipal. Es tracta dels Premis Relats de Dones 2021, a càrrec de les autores María Antonia Sánchez Riera, autora de Las perleras; i Silvia Docón Esteban, segon premi per l’obra Dos Barcas. També es presentarà El Betlem de la Pigà, una tradició castellonenca, obra de l’arxiver de l’Associació Betlem de la Pigà, José Juan Sidro; així com Societat Castellonenca de Cultura (1920-2022), textos sobre Llengua, de Carmen Cabanes, Jaume Garcia Llorens, Francesc Mezquita i José Vidal.

El model d’exposició i de venda de llibres canviarà en aquesta edició, que tindrà casetes individuals ubicades al llarg del passeig. 17 expositors ocuparan 21 espais de venda, entre aquests la Universitat Jaume I, l’Associació d’Editors del País Valencià i dotze llibreries de diferents ciutats de les comarques del nord, així com també una editorial.

Hi haurà també activitats per als centres escolars i per a tots els públics, així com un espai per al debat en què participaran les associacions locals. Per últim, la Fira del Llibre també convoca l’espectacle de Tomàs de los Santos i el concert de Nannerl, activitat inclosa a la jornada «A través del techo de cristal, acciones que transforman», a càrrec de les alumnes del Conservatori de Música Salvador Seguí, de Castelló de la Plana.