El Bicifest 2022 celebra la «bona relació» de València amb la bicicleta

L’esdeveniment, que ha tingut lloc a la Marina, ha reunit milers de persones durant aquest cap de setmana

per NLV

Milers de persones han participat aquest cap de setmana en el Bicifest València 2022, que ha reunit a la Marina de València ciutadans, activistes, visitants, fabricants i representants del sector local de la bici per celebrar la «bona relació» de la ciutat amb la bicicleta.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha subratllat que «a ningú se li escapa que la bicicleta s'ha convertit en el símbol de la València actual». «No només és un dels principals reclams utilitzats pel sector i l'administració per atraure turistes, sinó que cada mes la ciutat rep reconeixements estatals i internacionals per la seua transformació en matèria de mobilitat», ha ressaltat.

Un dels principals reclams de la cita ha sigut la Ciclosferia, la primera fira de ciclisme urbà celebrada a l’estat espanyol, que ha rebut a més de 10.000 visitants que han pogut conéixer, en els  més de 60 estands, les últimes novetats de les marques expositores, les accions i activitats d'entitats ciclistes, així com l'oferta del comerç de proximitat, un dels principals beneficiaris de l'auge de la mobilitat ciclista urbana, de la mà de l'associació de comerciants del Marítim Acipmar.

A més, la celebració ha portat a la Marina durant tot el cap de setmana animació, activitats i actuacions musicals, amb un cartell integrat exclusivament per grups i músics del País Valencià, com ara Tesa, Joe Pask, Huracà Romàntica o el col·lectiu de músiques Women Play Beatles.

L'actuació d'aquestes últimes va rebre diumenge de matí milers de ciclistes de totes les edats que es van sumar a la València Bike Parade, la primera gran desfilada ciclista organitzada per la Regidoria de Mobilitat, que va discórrer des de la plaça de l'Ajuntament fins a la Marina.