El TSJ decidirà si imputa Oltra per l’encobriment d’abusos del seu exmarit a una menor

El jutjat que investiga el cas l’ha remés a l’alt tribunal davant la condició d’aforada de la vicepresidenta i consellera

per NLV

La presidenta del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ), Pilar de l'Oliva, decidirà junt amb els magistrats Antonio Ferrer i Vicente Torres -aquest últim va ocupar el càrrec de fiscal Anticorrupció de València-, si imputa la vicepresidenta i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, pel cas de l'encobriment dels abusos sexuals del seu exmarit a una menor tutelada.

Abans de pronunciar-se, el tribunal demanarà a les parts -Fiscalia, defenses i resta d'acusacions- que presenten les seues al·legacions. Posteriorment, decidirà si admet a tràmit el procediment. En cas afirmatiu, es produirà la imputació formal d'Oltra.

Aquest pas s'ha produït després que el jutjat que investigava aquest cas demanara al TSJ la imputació d'Oltra en veure indicis delictius. Es va remetre a aquest òrgan judicial davant la condició d'aforada de la consellera.

El magistrat instructor ha estimat que existeixen indicis «racionals, seriosos i fundats» de la participació d'Oltra en els fets investigats i considera que no resulta possible progressar en la investigació sense que la consellera siga investigada.

A parer seu, «ens trobem davant un expedient administratiu o una 'informació reservada' de manera indiciària ordenat per Oltra, no orientat sinó a desacreditar la menor i interferir en un procediment penal en curs en el qual el seu marit era l'investigat».