«Negre de merda. Aneu-vos-en a la selva»: demanen un any de presó a un home per insults racistes a l’amo d’un bar

Els fets van ocórrer el passat mes de gener a València

per NLV

La Fiscalia de València sol·licita un any i dos mesos de presó a un home per insults racistes a l'amo d'un bar de València després de pensar que havia perdut un euro en una màquina expenedora de tabac: «Negre de merda. Aneu-vos-en a la selva».

Així, el ministeri públic atribueix a l'acusat, per a qui sol·licita l'obertura de judici oral, els delictes de «desobediència i/o resistència a agents de l'autoritat; delicte lleu d'amenaça, i delicte d'odi». En total, la fiscal reclama per a l'home, condemnat per sentència ferma l'any 2007 per delicte d'atemptat, un any i dos mesos de presó i el pagament d'una multa de 6.600 euros.

Els fets es remunten al 16 de gener de 2022, quan l'home era, al voltant de les 17.30 h, en un bar del carrer José Soto Micó de València. L'acusat va comprar un paquet de tabac en la màquina expenedora del local i, en tornar-li el canvi, va pensar que li faltava una moneda d'euro, que va reclamar al propietari del bar.

L'amo li va manifestar que havia de demanar l'euro a l'empresa propietària de la màquina expenedora, la qual cosa va provocar una discussió. Llavors l'acusat va començar a insultar-lo i  amenaçar-lo amb expressions com ara «Negre de merda, et mataré»; «Negre de merda, dona’m l'euro» o «Aneu-vos-en a la selva».

El propietari del local va cridar la Policia i fins a la zona es van desplaçar dos agents, davant dels quals l'acusat va continuar: «Aquests negres no em roben, no saben aquests negres que jo sí que soc espanyol».

Així, els agents van traure l’acusat de l'establiment, malgrat la seua oposició tenaç. Una vegada fora, els policies es van adonar que l'euro reclamat era a terra, davant de la màquina expenedora, el van recollir i li’l van donar. Tanmateix, l'acusat va intentar tornar a entrar al bar i va cridar als agents «maricons, si no vos aparteu, vos rebente» i, posteriorment, els va llançar la moneda.

Els agents van romandre al lloc impedint l'entrada a l'acusat tres vegades, fins que aquest va abandonar la zona. Quan els policies van marxar, l'home va tornar i, des de l'exterior del bar, va fer gestos de tallar-li el coll a l'amo.

Aquest va cridar de nou a la policia, que va tornar al local i va observar a l'acusat un pal d'aparença metàl·lica. En un moment de descuit, els agents es van abalançar contra ell i el van reduir. L'amo va denunciar els fets.