Oltra, Yolanda Díaz, Errejón i Podem participen a València en la cimera sobre la jornada laboral de quatre dies

La Generalitat ja ha compromés ajudes públiques per a les empreses que voluntàriament decidisquen aplicar aquesta reducció de jornada

per NLV

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra; la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz; el líder de Más País, Íñigo Errejón;, el responsable de l'àrea econòmica de Podem i secretari d'Estat, Nacho Álvarez, i els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez respectivament, participaran a València en «Four Day Week International Summit», un congrés internacional dedicat a la proposta de jornada laboral de quatre dies.

Cal recordar que la Generalitat Valenciana ja ha compromés ajudes públiques, dins d'un projecte pilot, per a les empreses que voluntàriament decidisquen aplicar la jornada de quatre dies.

També està prevista la presència a l’esdeveniment de l'enginyer i exministre d'Indústria i Energia Joan Majó; l'economista i sociòloga del Boston College Juliet Schor; el diputat del parlament britànic i exportaveud'economia del Partit Laborista John McDonnell; la diputada del parlament d'Irlanda Neasa Hourigan; l'experta en negociació col·lectiva del sindicat alemany IG Metall, Sophie Jaenicke, i el fundador de l'empresa financera Perpetual Guardian, Andrew Barnes.

A més, hi assistiran l'alcalde de València, Joan Ribó, el coportaveu de Verds-Equo, Florent Marcellesi, i el diputat de Más Madrid Héctor Tejero.

Fomentar la reducció de jornada

En l’àmbit estatal, Más País va pactar en els Pressupostos Generals d'enguany incloure una partida de 10 milions d'euros per fomentar en el teixit empresarial aquesta reducció de jornada, que en cap cas comportarà pèrdua de sou per als treballadors.

Per part seua, la titular de Treball ja ha opinat diverses vegades que cal avançar per assolir una flexibilitat horària més gran a l'hora de plantejar opcions de reducció de jornada.

Díaz i Oltra tancaran la jornada d'aquest divendres, just després de la intervenció dels dos líders sindicals. D'aquesta manera, no compartirà intervenció amb Errejón i Álvarez, les intervencions dels quals estan previstes al matí.

El projecte «Sumar» de Yolanda Díaz

Precisament, el novembre de l'any passat va tindre lloc la trobada de dirigents progressistes que va congregar Oltra i Díaz amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la líder de Más Madrid, Mónica Garcia, que va despertar el debat sobre la possibilitat de futures aliances en el si de l'esquerra, si bé totes elles van rebaixar la transcendència de l'esdeveniment. A aquesta cita no hi van acudir dirigents de la formació morada.

A més, Díaz ja ha avançat els seus plans d'iniciar el procés d'escoltar diferents col·lectius de cara al nou projecte que impulsa després de les eleccions andaluses del 19 de juny. Per tal de dur-ho a terme, ja ha constituït l'associació «Sumar» que l'ajudarà a organitzar els actes de la fase de consulta amb la societat civil.