«Moro de merda, et mate»: investiguen sis vigilants d’una discoteca per la presumpta agressió racista a un jove a València

L’incident va tindre lloc el passat 6 de març, quan els controladors van impedir entrar al local un xic marroquí

per NLV

El Jutjat d'Instrucció número 14 de València està investigant sis vigilants de seguretat d'una discoteca de la ciutat per la presumpta agressió racista a un jove d'origen marroquí al qual cridaven «moro de merda, et mate». La víctima va patir una fractura nasal.

Segons ha informat València Acull, des que el jutjat va obrir diligències d'investigació, ha citat a declarar, en qualitat d'investigats, quatre treballadors de la discoteca en la qual es va produir la suposada agressió. I ara ha citat altres dos més integrants del servei de seguretat «després de ser implicats pels seus companys».

L'incident va tindre lloc el passat 6 de març, quan els controladors van impedir entrar a la discoteca un xic marroquí perquè -segons li van dir- havia d'haver tret l'entrada per internet i l'aforament estava complet. No obstant això, poc després va accedir sense problemes a l'interior junt amb un grup de persones holandeses. Els van sol·licitar el DNI i els van col·locar una polsera que acreditava que havien pagat l'entrada.

Quan ja havia demanat una consumició -ha explicat València Acull-, un vigilant el va increpar i el va obligar a eixir fora, on sis o set membres de la seguretat de la discoteca van començar a agredir-lo i insultar-lo, tal com consta en les denúncies que va presentar la víctima davant la policia aquella mateixa nit i l'endemà.

El jove va haver de ser atés en un servei d'urgències per les nombroses contusions que presentava en diverses parts del cos i per fractura nasal.
 
Després de presentar les denúncies, el xic va identificar quatre dels seus agressors entre el material fotogràfic que li va mostrar la policia. El jutjat va obrir una investigació i els va citar a declarar en qualitat d'investigats.

L'11 de maig, els treballadors van negar davant el jutge la seua participació i van afirmar que van estar tota la nit a la porta d'entrada, per la qual cosa no van veure ni es van assabentar de cap conflicte ni dins ni fora de l'establiment. No obstant això, en visionar les imatges dels enregistraments d'aquella nit realitzats per la discoteca, dos dels quatre investigats van reconéixer altres dos empleats entre els agressors del denunciant.

El jutjat ha citat a aquests dos nous treballadors per prendre'ls declaració, també en qualitat d'investigats, el pròxim 27 de juny. El Programa d'Igualtat de Tracte i No Discriminació de València Acull està acompanyant a la víctima en el procés.