Protecció Ciutadana organitza un fòrum per abordar l’abolició de la prostitució en l’ordenança de València

L’objectiu és «augmentar la protecció sobre les dones i la persecució al client»

per NLV

La Regidoria de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València i la Fundació per a la Promoció de la Protecció Ciutadana (anteriorment Fundació de la Policia Local de València, que enguany s'ha ampliat també al Cos de Bombers) han organitzat una trobada -dilluns que ve al Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM)- «per abordar propostes que modifiquen l'actual ordenança sobre prostitució».

L'objectiu és «augmentar la protecció sobre les dones i la persecució al client que sosté econòmicament aquesta activitat que les explota, atempta contra la seua dignitat i no respecta els seus drets».

Així ho ha anunciat el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, que considera «necessari aquest fòrum per consensuar mesures que hagen demostrat eficàcia per perseguir aquesta explotació».

En aquest sentit, en la trobada, hi intervindran especialistes com ara la professora Rosa Cobo, la jutgessa Laura Esteve i l'escriptora Amelia Tiganus, i entitats com l'Associació de Mujeres Progresistas, Asociación Solidaria Flasco de Alabastro (ASFA) i Médicos del Mundo. També comptarà amb l'experiència de municipis com ara Albal, Quart de Poblet o València, on la Policia Local ha aconseguit tancar en l'última dècada tots els establiments que servien per a l'exercici de la prostitució al barri de Velluters.

L'edil ha parlat d’«una part del barri de Velluters, on l'any 2005 hi havia fins a 11 establiments amb llicència de bars que servien per donar servei a la prostitució que s'exercia a la via pública i en alguns pisos». «Era bàsic que eixa activitat de prostitució deixara de tindre eixe suport en aquests establiments públics», ha afirmat.

«La Policia Local de València ha dut a terme una vigilància constant les 24 hores del dia sobre aquests establiments», ha explicat Cano, i  «dels 21 pisos on s'exercia la prostitució, es va passar a tres l'any passat i dels tres a cap». Així mateix, ha afirmat que «l'èxit d'aquestes actuacions ha d'anar acompanyat d'una protecció i un seguiment de totes les dones que han hagut d'exercir la prostitució per la seua situació de necessitat i precarietat».

«En aquest fòrum parlarem de la prostitució i l'explotació que s'exerceixen hui, com s'aconsegueix violar els drets i llibertats fonamentals de moltes dones a les nostres ciutats i com podem perseguir de manera eficaç els clients que sostenen aquests abusos i les màfies que hi ha darrere», ha conclòs el regidor.