Oltra descarta dimitir: «No ha canviat res i menys encara després de llegir l’informe de la Fiscalia»

Critica que «qüestione la professionalitat» de 13 persones: «Quan la veritat es converteix en increïble, aquest país té un problema»

per NLV

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha descartat dimitir una altra vegada i ha criticat l'informe de la Fiscalia en el cas del presumpte encobriment d'abusos a una menor per part d'un educador -el seu exmarit-, perquè qüestiona la «professionalitat» de 13 persones i planteja la possibilitat que totes «hagen mentit al jutge» per protegir-la a ella. Per això, ha asseverat: «No ha canviat res i menys encara després de llegir l'informe de la Fiscalia».

Així ho ha assegurat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell en la qual ha apuntat que «no sap què pensen» les 13 persones que van declarar, però sí que sap que «moltes d'elles fa 20 anys que estan al servei de l'administració» i que l'expedient de Fiscalia està «qüestionant la seua professionalitat». Quan li han preguntat si l’ha sorprés el to de l'escrit, ha respost: «Mentiria si diguera que no».

«Si per a la Fiscalia la veritat de 13 persones és inversemblant, en aquest país tenim un problema. Quan la veritat es converteix en increïble, aquest país té un problema», ha manifestat. Així mateix, Oltra ha remarcat que «no hi ha cap il·lícit penal» i s'ha referit a la seua compareixença davant de les Corts del 21 d'abril del 2021.

«Jo estic d'acord amb la fiscalia que és impossible que tots s'hagen equivocat. Però potser la conclusió és que no es van equivocar. En compte de pensar que hi ha una gran conspiració, què tal si concloem el més senzill, que és que no es van equivocar?», ha afegit.

A l'arribada d'Oltra, un grup d'unes 10 persones entre les quals hi havia el líder d'Espanya 2000, José Luis Roberto, han exigit la dimissió de la vicepresidenta. Quan li han preguntat si pensa que aquest cas és una conspiració de l'extrema dreta, ha asseverat: «Mire-ho vosté, són ací a la porta».

Aquest dijous es va conéixer l'escrit remés per la Fiscalia de València a la sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ), en el qual estima que aquest òrgan és competent per instruir el cas del presumpte encobriment dels abusos sexuals per part de l'exmarit d'Oltra a una menor tutelada.

Entre altres consideracions, el Ministeri Públic considera que es va dur a terme «una investigació superficial, interna, en la qual es percep de manera indiciària una línia d'ocultació dels fets».