L’Ajuntament donarà suport al «procés de democratització» del València CF

Compromís ha proposat al govern espanyol canvis en la Llei de l’Esport en aquest sentit

per NLV

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha reunit aquest divendres amb el president de l'Associació Llibertat VLC, José Pérez, amb qui ha analitzat l'actual situació del València CF i a qui ha traslladat el «suport de l'Ajuntament a la democratització dels clubs esportius i a donar el màxim protagonisme a les aficions».

De fet, la formació de l'alcalde, Compromís ha proposat al govern espanyol «canvis en la Llei de l'Esport que garantisquen que les aficions comptaran amb representació en els consells d'administració dels clubs i en la presa de decisions sobre aquests».

L'alcalde ha qualificat la situació del club de «molt complicada», i ha manifestat la voluntat de l'Ajuntament de «treballar per fomentar la presència d'aficionats i socis del club». En aquest sentit, l'alcalde ha reiterat que el Consistori «continuarà sent molt exigent respecte a les condicions del compliment de l’ATE (Actuació Territorial Estratègica), i continuarem mantenint un nivell de relacions de treball amb l'objectiu que la propietat del València CF s'acoste més a la nostra ciutat».

«Estem cansats que la propietat estiga tan lluny de la ciutat -ha afirmat Ribó- perquè partim del convenciment que els vertaders propietaris són els aficionats, i continuarem treballant en aquesta direcció».

Per part seua, el president de l'associació Llibertat VLC, José Pérez, ha assenyalat la urgència de «buscar solucions per eixir de la situació crítica que viu el club», i ha assegurat que «aquesta situació crítica és culpa del màxim accionista, la gestió del qual -ha assegurat- està vorejant l'administració deslleial». Pérez ha agraït «la receptivitat» del batle, i ha subratllat la voluntat de «continuar treballant per trobar solucions de futur per al club i per a la seua democratització».

El president de Llibertat VLC ha conclòs amb una crida a «la col·laboració de les institucions en aquest procés, i també del màxim creditor, CaixaBank, per aconseguir fórmules de reversió accionarial i democratització del club».