Cuidem Benimaclet diu que Compromís i PSPV utilitzen el barri «com a moneda de canvi»
Segons el col·lectiu, ambdós partits fan servir Benimaclet per beneficiar-se de les seues lluites polítiques
Cuidem Benimaclet ha censurat aquest dimarts que Compromís i el PSPV, les dues formacions que integren el govern a l’Ajuntament de València, estan utilitzant aquest barri «com a moneda de canvi de les seues lluites polítiques».
El col·lectiu veïnal ha dit, en un comunicat, que el barri «no és cap moneda de canvi dins de la lluita política i institucional duta a terme entre PSPV i Compromís». De la mateixa manera, han precisat que Cuidem Benimaclet és «un col·lectiu autònom sense vinculacions amb cap partit polític».
«Diem prou, prou de mentides i de xantatges. El relat que escriuen als despatxos mai no podrà silenciar la veu que s’escolta als carrers», han dit. L’entitat assegura que s’estan atacant els horts urbans del barri i que es vol «legitimar l’execució de tota l’edificabilitat» amb el nou Pla Especial de Benimaclet. Per aquesta raó, el col·lectiu considera que «es podria haver aprofitar el Pla Especial per estudiar de veritat la necessitat de construir», i ha lamentat que l’Ajuntament «ha obligat», als seus plecs, «a mantindre l’edificabilitat de l’antic PAI Benimaclet-Est marcada pels paràmetres de l’obsolet Pla General d’Ordenació Urbana del 1988».
«Segons les previsions del PGOU, hui la població de València hauria de voltar el milió i mig de vivendes. En canvi, l’última actualització del padró municipal torna a deixar constància d’un nou descens, i ja som menys de 800.000 habitants», apunta el col·lectiu.
També consideren que «l’elecció d’un equip d’arquitectes de prestigi» per a redactar el nou pla i la promesa d’un nou Parc Central «no són arguments per a justificar la construcció de 1.345 vivendes». Cuidem Benimaclet també s’ha referit a l’enquesta municipal sobre el barri, i ha exposat que un sondeig telefònic «amb preguntes tancades a 400 persones no esborra més de vint anys de lluita veïnal».
«La redignificació dels espais degradats, les mobilitzacions multitudinàries als carrers i els diversos processos de participació autònoms pel barri, amb milers de signatures recollides a favor de la desclassificació dels terrenys, són un bon exemple de la lluita per la defensa del territori i de la vida» al barri, indiquen. Cuidem Benimaclet també ha afegit que «el problema de l’habitatge no es deu a la manca de vivendes, sinó a la pujada generalitzada dels preus». Per això, «no creiem que construint vivendes de luxe vagen a abaixar els preus, per la qual cosa defensem la desclassificació dels terrenys, perquè no és necessari ni un pam més de ciment».