Joan Ribó, a favor d’obrir «una reflexió» sobre els bous al carrer

«Cal fer un equilibri entre la tradició i les noves maneres de veure el respecte als animals», diu el batle de València

per NLV

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha mostrat aquest dilluns a favor d'obrir «una reflexió» sobre els bous al carrer i ha advocat per aconseguir «un equilibri entre la tradició i les noves maneres de veure el respecte als animals».

«Crec que una manera de pensar avançada no es correspon massa amb el maltractament animal que roman en alguns elements dels bous al carrer», ha afirmat quan li han preguntat per la celebració d’aquests actes al País Valencià i pel debat que s'ha plantejat obrir després que aquest estiu hagen mort set persones en esdeveniments d'aquesta classe.

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera durant la visita que ha fet a la instal·lació de les noves pèrgoles fotovoltaiques del col·legi municipal Santiago Grisolía, al costat de la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario.

«Tinc clar que cal fer un equilibri entre la tradició i les noves maneres de veure el respecte als animals», ha exposat el batle, alhora que ha recordat que des del 2016 no se celebren aquesta mena de festejos taurins al terme municipal de València.

«Nosaltres ho vam plasmar d'una forma molt clara el 2016, restringint els bous al carrer», ha assenyalat Ribó. «Això ja no es pot fer en cap dels pobles de València», ha indicat.

A continuació, el responsable municipal ha mostrat el seu suport a iniciar un debat entorn d'aquestes celebracions. «En aquests moments pense que cal obrir una reflexió. Set morts són molts morts i hi ha molts ferits. Hauríem de pensar seriosament què fer amb aquest tema», ha asseverat.

Ribó ha comentat que és «fill d'un ramader» i ha apuntat que «sempre» ha estat «molt a prop» dels animals, alhora que ha dit que li sembla que «hi ha comportaments que no són els millors».

«Crec que una manera de pensar avançada no es correspon massa amb el maltractament animal que roman en alguns elements dels bous al carrer», ha conclòs l'alcalde.