Ribó defensa la descentralització dels grans actes pirotècnics de les Falles

Ho ha dit tot just quan es compleix un any del final de les Falles que es van ajornar al setembre per la pandèmia

per NLV

| Europa Press

L’alcalde de València, Joan Ribó (Compromís), s’ha mostrat aquest dilluns partidari de mantindre els canvis introduïts a les Falles del 2021, que es van ajornar al setembre d’aquell any per la pandèmia del coronavirus. Entre les modificacions que l’alcalde defensa hi ha la descentralització dels grans actes pirotècnics amb la finalitat de «traslladar la festa a tota la ciutat».

Ribó ha indicat que les qüestions relacionades amb aquestes celebracions han de ser decidides pel col·lectiu faller, però ha apostat també per consolidar aspectes com ara la celebració de les mascletades i dels castells de focs artificials en altres punts del terme municipal, i no només en els habituals.

«D’alguna manera, es tracta de traslladar la festa a tota la ciutat. Aquesta idea, des del meu punt de vista, i sabent que qui ho ha de decidir són els fallers, m’agradaria que es consolidara», ha dit.

El primer edil s’ha pronunciat així després de ser preguntat, tot just quan es compleix un any del final de les Falles del 2021, per si els canvis introduïts com ara avançar la cremada o descentralitzar espectacles pirotècnics es podrien consolidar.

Ribó ha fet aquestes declaracions durant la visita que ha realitzat a la instal·lació de les noves pèrgoles fotovoltaiques del col·legi municipal Santiago Grisolía, junt amb la regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, també de Compromís.

«Crec que això ho han d’estudiar els fallers: els correspon a ells», ha dit l’alcalde de València, que ha considerat que els canvis introduïts fa un any amb el llançament de mascletades en alguns barris van ser «un gran èxit».