Fiscalia unirà a la causa del presumpte encobriment d’abusos de l’exmarit d’Oltra correus del 2017 dels investigats

El ministeri públic no s’oposa a l’estimació «parcial i condicionada» d’aquest recurs de reforma de l’acusació exercida per Gobierna-te

per NLV

La Fiscalia de València no s'oposa al fet que s'unisquen a la causa en la qual s'investiga un presumpte encobriment dels abusos sexuals a una menor tutelada per part de l'exmarit de Mónica Oltra correus electrònics dels investigats, delimitats amb tres criteris: temporal (determinats períodes del 2017), material (aquells que facen explícita referència als fets denunciats per la víctima o a les actuacions derivades de la seua denúncia) i personal (les comunicacions entre les persones que apareguen com a actuants en relació amb aquesta denúncia).

Així consta en un escrit del passat 22 de juliol de la Fiscalia al jutjat davant d’un recurs de reforma de l'acusació exercida per Gobierna-te contra la negativa inicial del Jutjat d'Instrucció número 15 de València que instrueix el cas i la Fiscalia a una incorporació massiva de comunicacions.

La Fiscalia ara no s'oposa a l'estimació «parcial i condicionada» d'aquest recurs de reforma, en el qual es tornava a demanar la incorporació a la causa de la correspondència per via electrònica oficial entre els investigats -hi ha 14, entre ells, la mateixa Oltra, que està citada a declarar el 19 de setembre-.

El fiscal proposa que aquesta incorporació es faça tenint en compte els tres criteris esmentats. En el cas del temporal, considera que la petició de l'acusació és encara massa «àmplia» i no s'ajusta al fi de la investigació, per la qual cosa suggereix que es limiten els correus que complisquen amb el criteri material i personal i que es creuen les dates que van de finals de febrer fins a mitjan març i de finals de juny a mitjan agost o finals de novembre del 2017.

El ministeri públic assenyala que entenent la petició de l'acusació com «una cosa delimitada en funció de determinats criteris», ofereix un «clar potencial des de l'òptica, elemental en la investigació, d'esclariment de l'ocorregut».

En aquesta línia, entén que, només dins d'aquests paràmetres temporals, materials i personals, es pot obtindre lícitament informació útil sense posar en perill injustificadament la intimitat o el secret de les comunicacions i sense que supose una allau d'informació que impedisca progressar la investigació.