Oltra, després de declarar: «Confie que totes les meues explicacions hagen convençut, ara toca tindre paciència»

L’exvicepresidenta ha comparegut davant del jutge durant més de set hores

per NLV

L'exvicepresidenta de la Generalitat, exportaveu i exconsellera d'Igualtat i Polítiques, Mónica Oltra, després de prestar declaració davant el jutge aquest dilluns durant més de set hores, ha eixit «serena tranquil·la i òbviament més cansada», segons ha dit. Així mateix, ha mostrat la seua confiança que totes les explicacions que ha oferit «hagen convençut». «Ara toca tindre paciència, és el moment de l'Administració de Justícia», ha assenyalat.

Oltra, en declaracions als nombrosos mitjans que l'esperaven a la porta de la Ciutat de la Justícia de València, ha indicat que ha sigut un dia «molt llarg», ja que ha hagut de declarar, en qualitat d'investigada, pel presumpte encobriment dels abusos sexuals que va cometre el seu exmarit sobre una menor, procediment en el qual hi ha altres 13 investigats, alts càrrecs que treballen en el departament que ella dirigia.

La declaració de l'exvicepresidenta ha començat un poc més tard de les 10 hores i s'ha prolongat fins a les 15.15 hores, quan s'ha fet un recés per a dinar. Durant les més de cinc hores d'intervenció al matí ha respost un ampli interrogatori del jutge i ha resolt les qüestions que li ha plantejat la Fiscalia. La sessió s'ha représ al voltant de les 17.10 hores per a acabar de contestar el ministeri públic, els seus advocats i els lletrats de les defenses durant altres dues hores.

A l'eixida, més tard de les 20 h, continuava esperant-la un grup de simpatitzants de Compromís i amics que de matí ja hi havien acudit per donar-li suport. Entre ells, hi havia la coordinadora de Compromís, Àgueda Micó; la secretària autonòmica de Salut Pública, Isaura Navarro; l'exsecretari autonòmic d'Igualtat i portaveu d'Iniciativa-Compromís, Alberto Ibáñez; el diputat de Compromís a les Corts Carles Esteve; el regidor de Mobilitat Sostenible a l'Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, o l'exregidora Pilar Soriano.

Oltra ha contat que durant aquestes set hores de declaració ha contestat totes les preguntes del jutge, del fiscal i de les defenses i ha recalcat que ha respost, com ha fet «sempre», des de «la transparència i des d'aquesta rendició de comptes». «He entrat serena, tranquil·la i isc serena tranquil·la i òbviament més cansada», ha relatat.

Quan li han preguntat si és optimista respecte a un possible arxivament de la causa i, en aquest cas, quin seria el seu futur polític, Oltra ha contestat que «ara no és el moment de parlar d'això» i ha agraït la tasca informativa dels mitjans presents.

Per part seua, la vicepresidenta jurídica de Vox España, Marta Castro -partit que exerceix una de les acusacions-, ha assenyalat que, després d'analitzar les declaracions d'Oltra a les Corts, als mitjans i al jutjat, es comprova que «per descomptat, menteix». Per això, ha asseverat que aquesta investigació ha de continuar oberta.