Decidim dona suport a la Marxa a Peu de Pensionistes a Madrid

L’entitat convida a tots els col·lectius a sumar-se a la manifestació que hi tindrà lloc el 15 d’octubre

per NLV

El grup de Pensions Sobiranes de Decidim, la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, dona suport a la Coordinadora de la Marxa a Peu Pensionista que va començar el primer d’octubre a Alzira (la Ribera Alta) i arribarà a Vallecas (Madrid) el pròxim dia 15 per a coincidir amb la massiva manifestació què, conjuntament amb molts altres moviments socials, sindicals i polítics, recorrerà els carrers de la ciutat fins a arribar al Congrés, on entregaran el seu escrit de reivindicacions, amb centenars de milers de signatures.

La marxa, organitzada pel Col·lectiu Unió per les Pensions d'Alzira, i coordinada per Amèlia Blanquer Martínez i Raül Ferrer Albelda, pretén defensar el sistema públic de pensions, els serveis públics i la Seguretat Social. També hi participen pensionistes d'altres comarques, com ara Pense Pensions Dignes de Sueca. 

En essència, consideren que «necessiten una intervenció ràpida i eficaç per a corregir la situació de pobresa i precarietat en la qual estem immersos els darrers anys, tant al nostre país com al conjunt de l’Estat, i amb els quals coincideixen els moviments socials, tant del conjunt de treballadores i treballadors com dels d'usuàries i usuaris dels serveis, que a hores d'ara ja es troben en imminent risc d'exclusió social, especialment les dones, nens i gent gran».

A més, remarquen que hui la «pobresa té cara de dona». «És una evidència que davant de qualsevol crisi el primer signe de marginació és l'exclusió i la sobreexplotació de la dona en les relacions laborals, relegant-les a la feina de casa, de 24 hores diàries no remunerades o, en cas de conservar un lloc de treball, ho és en unes condicions que l'obliguen a treballar per salaris molt inferiors als dels homes, mantenint així la injustícia de suportar la bretxa de gènere, a més, que es descarrega sobre elles, moltes vegades (massa vegades), la violència masclista», expliquen.

En aquest sentit, assenyalen que «la gent treballadora, i ja hui la societat en general, està patint una inflació escandalosa, que supera el 10%, a més de la reduflació (manteniment del preu de venda reduint la quantitat de producte), centrada en els abusius augments de preus dels productes més bàsics de consum i s'està obligant a escollir entre menjar o comprar productes bàsics per a la salut». Així, «la precarietat salarial de la classe treballadora i de més de 6.000.000 de pensionistes que no arriben als 1.000 euros, és a dir 6 de cada 10 pensionistes, està portant a una situació insostenible d'exclusió social». Per això, continuen, «és imprescindible uns augments econòmics que es corresponguen amb la situació real de la inflació que estem vivint i patint, i, tenint en compte que la relació entre salaris i pensions és directa, ja que el salari precari, condueix a una pensió precària».

Decidim apunta que «en el cas del País Valencià encara s’agreuja més, ja que com a resultat de l’espoli econòmic, la mitjana dels salaris i cotitzacions a la Seguretat Social són més baixos que la mitjana estatal, resultant també unes pensions que estan molt per sota d’eixa mitjana estatal». 

D’altra banda, «els serveis públics, que representen un dels pilars bàsics de l'estat de benestar, estan sent atacats fins a la medul·la, ja que es degraden per manca de recursos, quan està demostrat que aquests existeixen, per això s’exigeix una auditoria a la Seguretat Social, que fins ara s'està evitant, incomplint un mandat del Parlament. Mentrestant, aquests serveis s'estan privatitzant a favor d’empreses oligopolistes i fons voltors», ha indicat l’entitat.

En definitiva, els tres eixos que mouen les mobilitzacions i, en concret, aquesta Marxa d'Alzira a Madrid, i als quals dona suport Decidim, són «la necessitat de corregir la bretxa salarial i de pensions on es troben les dones; la revaloració de salaris i pensions sobre la base de l’IPC Real Acumulat, i la defensa dels serveis públics, amb garanties i sense retallades, així com l'estat de benestar, és a dir, que no es duguen a terme més privatitzacions». A més, Pensions Sobiranes, hi afegeix també posar fi a «la bretxa territorial què ens imposa l’espoli econòmic i social al País Valencià». 

Per això, Decidim convida «tots els col·lectius: treballadors i treballadores, Marees de Sanitat, Educació, Col·lectius de Pensionistes i Dependents, i tota la societat, a unir-se a la manifestació que es farà a Madrid el dia 15 d'octubre, per a posar fre a una situació que ens posa en risc d'exclusió social a una gran part de la ciutadania». Perquè «governe qui governe, les Pensions i els Serveis Públics es defensen!», conclou l’entitat.