Conclou el 44é Aplec Excursionista dels Països Catalans, celebrat a Alcoi

Al Passeig d’Ovidi Montllor, s’ha plantat un arbre commemoratiu i s’ha descobert una placa amb un poema de Manel Rodríguez-Castelló

per NLV

L’acte de cloenda del 44é Aplec Excursionista dels Països Catalans, que s’ha celebrat a Alcoi des del dia 2 de desembre, ha tingut lloc aquest dimarts, a les 10 h, amb una concentració dels participants a la plaça d’Espanya i una cercavila amb el grup de danses Sant Jordi i nanos i ballarins fins al parc del Passeig d’Ovidi Montllor, on s’ha plantat un arbre commemoratiu i s’ha descobert una placa amb un poema de l’escriptor alcoià Manel Rodríguez-Castelló. 

El columnista de Diari La Veu, abans abans de recitar-lo davant dels nombrosos assistents, ha fet un breu parlament en què ha assenyalat que «l’excursionisme és un dels bressols importants de la catalanitat, de la nostra consciència de país».

L’escriptor Manel Rodríguez-Castelló durant la intervenció en l’acte de cloenda del 44é Aplec Excursionista dels Països Catalans, celebrat a Alcoi

Rodríguez-Castelló ha prosseguit: «I, de nou, l’excursionisme torna a marcar la senda d’un retrobament que necessitem com l’aire que respirem. Els uns per unes qüestions i els altres per altres qüestions. Perquè només defensar el que estimem i només podem estimar el que coneixem. I l’excursionisme contribueix d’una manera magnífica al coneixement i, per tant, a l’estima i la defensa».

Finalment, quant al poema, ha explicat que és «senzill» i que «utilitza la imatge de l’arbre, tan freqüent en la nostra literatura, des d’“El pi de Formentor” o “El pi de les tres branques”, com a símbol de la nostra unitat i la nostra llengua».

Ha tancat l’acte el músic nipó Hiroshi Fujii amb dolçaina i tabal.