Famílies valencianes acolliran 53 menors ucraïnesos a partir de dijous durant mes i mig

La Fundació Junts Per la Vida vol que «s’allunyen de la guerra i del fred» per Nadal

per NLV

Un total de 53 menors arribaran a València aquest dijous per a passar Nadal acollits per famílies valencianes i poder allunyar-se així del fred i la guerra durant el mes i mig que es quedaran al País Valencià gràcies al programa de la Fundació Junts Per la Vida.

Els xiquets i xiquetes, d'entre 6 i 12 anys, van eixir amb autobús dels seus pobles i ciutats situats a les zones d’Ivankiv, prop de la frontera amb Bielorússia i Txernòbil, i de Khàrkiv, àrea molt afectada per la guerra.

La presidenta de l'ONG valenciana, Clara Arnal, explica que quan es compleixen 10 mesos des del començament de la invasió russa a Ucraïna, la situació «continua sent difícil per les alarmes, els tocs de queda, i l'amenaça contínua». A més, assenyala que han de viure sota «el fred i la falta i escassetat d'energia», ja que hi ha dies que només tenen quatre hores d'electricitat i també pateixen la falta de mitjans per a poder anar a escola, per a continuar amb l'escolarització encara que siga en línia.

Per això, destaca que les famílies ucraïneses d'aquests infants podran estar tranquil·les, perquè els seus fills estaran ben atesos durant el mes vinent i mig acollits per famílies del País Valencià que els estan esperant amb «molt d'entusiasme».

«Per a la majoria és la seua primera experiència d'acolliment. Ja els han preparat roba i material escolar, atés que alguns d'ells s'escolaritzen ací encara que siga només per a unes setmanes i es relacionaran amb els seus fills i amics», indica Arnal, que recalca que «serà una experiència per a tots, xiquets i famílies, i un respir també per als pares i mares que es queden a Ucraïna, que saben que els seus fills estaran sans i estalvis durant aquest temps».

«Esperem que la situació es revertisca, que canvie i acabe aquesta atrocitat, i que tots els xiquets puguen tornar a les seues cases i trobar-se un país com el que tenien abans de la guerra, un país que mirava a Europa, amb futur i, sobretot, un país en pau», confia Arnal.

Junts per la Vida continua portant ajuda humanitària a llogarets i pobles d'Ucraïna i acaba d'arribar des de València un camió amb tota mena d'ajuda, roba, mantes, aliments, medicines, entre altres i generadors elèctrics per a Irpin, tot procedent de donacions i aportacions econòmiques.

També s'estan recollint tauletes per a les classes en línia d'alumnes d’Ivankiv que no poden anar de manera presencial a les escoles, ja que no tenen refugis en l'actual situació de guerra i es facilitaran 200 estufes a famílies necessitades de les dues zones ucraïneses.