El jutjat cita com a investigats els organitzadors del Medusa i els responsables de les estructures

Hi va haver un mort i una quarantena de ferits a l’agost

per NLV

| Europa Press

El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Sueca (Ribera Baixa) ha acordat citar a declarar com a investigat el representant legal de l’empresa organitzadora del festival Medusa de Cullera (Ribera Baixa), en el qual el passat mes d’agost va morir un jove de 22 anys i altres quaranta persones van haver de ser ateses.

L’instructor també ha citat com a investigats els responsables de les dues empreses implicades en la dotació i muntatge de les estructures del festival, a l’arquitecte responsable del projecte tècnic i a un responsable de l’empresa externa contractada per l’Ajuntament de Cullera per a la supervisió d’eixa infraestructura.

El jutjat investiga l’incident que es va produir el 13 d’agost al festival, que va provocar la mort d’una persona després d’una forta ratxa de vent. 50.000 persones van haver de ser desallotjades i el festival es va haver de suspendre. El jutge va citar la setmana passada el pèrit que va realitzar l’informe sobre l’incident, i després de rebre l’informe va acordar citar-lo perquè ratificarà el contingut.

D’acord amb aquest informe hi va haver errors en el muntatge de determinades estructures auxiliars, la documentació del projecte d’activitat era insuficient i la instal·lació de les esmentades estructures auxiliars es van fer sense la supervisió dels tècnics responsables.