Condemnen una agent de policia per donar informació a un delinqüent amb qui mantenia una relació sentimental

L’agent serà inhabilitada durant dos anys i tres mesos i ha sigut condemnada a un any de presó

per NLV

La secció 11 de l'Audiència d'Alacant, amb seu desplaçada a Elx, ha condemnat una dona, agent del Cos espanyol de Policia, a la pena d'un any de presó per donar informació a un delinqüent amb el qual mantenia una relació sentimentalM i per rebre en un compte corrent 7.500 euros procedents de la compravenda fraudulenta de vehicles a Itàlia.

Segons consta en la sentència, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia, la dona també complirà dos anys i tres mesos d'inhabilitació per a càrrec o ocupació pública i pagarà una multa de 3.840 euros com a autora dels delictes de blanqueig de capitals i revelació de secrets.

La sentència declara provat que la funcionària, destinada a la unitat de Policia Judicial d'Elx, va infringir el deure de sigil i reserva al que estava obligada pel seu càrrec i va realitzar consultes en bases de dades policials sobre un delinqüent amb el qual mantenia una relació sentimental i el seu entorn delictiu.

Eixes consultes es van produir entre abril de 2019 i desembre de 2020, i la informació subministrada per l'acusada va ser aprofitada pels receptors «per a eludir la persecució policial i judicial respecte a diverses infraccions delictives que es trobaven perpetrant», assenyalen els magistrats en la resolució.

En concret, la parella de la condemnada va poder conéixer que un jutjat li havia intervingut tres dels seus telèfons mòbils en el marc d'una investigació per un delicte de robatori amb força, així com les dades d'un cotxe policial camuflat, la qual cosa va frustrar tal investigació.

El tribunal també ha declarat provat que la policia va rebre al juny de 2019, en un compte corrent de la seua exclusiva titularitat, 7.500 euros procedents de la compravenda fraudulenta de vehicles a Itàlia, sabent de la seua procedència delictiva.

No obstant això, l'Audiència ha absolt a l'encausada d'un delicte d'omissió del deure perseguir delictes, en entendre que no ha quedat provat que presenciara a la seua vivenda com el seu company sentimental i altres individus fabricaven substancies estupefaents.

La sentència pot ser contestada amb recurs d’apel·lació davant la Sala civil i Penal del TSJ.