Experts internacionals analitzen a la Universitat d’Alacant la prevenció del racisme i de la xenofòbia

Ho faran els propers dies 13 i 14 de desembre

per NLV

| User:Luca83, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

La Universitat d'Alacant (UA) ha sigut la institució triada per a celebrar el III Seminari Internacional d'Educació Intercultural i Drets Humans que, en aquesta ocasió, se centra en la prevenció del racisme, l'antisemitisme, l'antigitanisme, la islamofòbia i la xenofòbia.

L'esdeveniment, que se celebrarà els pròxims dies 13 i 14 de desembre, oferirà amb diferents taules redones i tallers que comptaran amb experts de diferents àmbits que plantejaran qüestions i propostes de caràcter reflexiu i pràctic, segons ha informat la UA en un comunicat.

En aquests col·loquis s'abordaran qüestions com ara «El paper de l'educació en la prevenció del racisme i l'antisemitisme» o «La contribució de la societat civil a la prevenció de l'antisemitisme, el racisme i la xenofòbia: el cas de Bèlgica i Espanya».

També s'aprofundirà en temes com l'«Antisemitisme, islamofòbia i antigitanisme a les universitats espanyoles», en una taula redona, que comptarà amb estudiants procedents de diferents universitats; o les «Iniciatives educatives innovadores per a la prevenció del racisme, l'antisemitisme i la xenofòbia».

A més, durant els dos dies que es perllongarà el III Seminari Internacional, es realitzaran tallers didàctics en els quals es tractaran qüestions com ara l'ensenyament i aprenentatge de l'holocaust, el llegat de Simone Veil o la prevenció del racisme a través de l'art, que consistirà en «una acció performàtica en la qual els participants exploraran les dificultats del diàleg intercultural».

També s'analitzarà el paper de les ONG en el foment del diàleg intercultural, el desenvolupament de competències democràtiques i interculturals en els diferents tallers que es realitzaran.

La trobada tindrà lloc entre l'Aula Magna de la Facultat de Filosofia i Lletres i el Saló de Graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials. En l'organització d'aquest III Seminari participa la Universitat d'Alacant, la Càtedra extraordinària Simone Veil per a la prevenció del Racisme, antisemitisme i foment de la interculturalitat, l'Institut Europeu d'Educació per a la Cultura Democràtica (ECUDEM) i la Federació de Comunitats Jueves d'Espanya.