Pere Fuset, absolt de l’accident laboral de Vivers del 2017 en què va morir un treballador

El judici contra regidor de Compromís a l’Ajuntament de València i altres quatre persones s’ha celebrat aquest diluns

per NLV

El regidor de Compromís a l'Ajuntament de València, Pere Fuset, ha sigut absolt de la causa oberta per l'accident laboral en el muntatge de les graderies per als concerts de Vivers del 2017, en què va morir un treballador.

Aquest dilluns estava previst que se celebrara al Jutjat penal número 17 de València la vista contra Fuset i altres quatre persones més pel procediment obert després de l'accident de Vivers del 2017.

A l’arribada als jutjats, l'edil, en declaracions als mitjans de comunicació, ha insistit en la seua innocència i s'ha mostrat tranquil i confiat.

Fuset, qui en el moment dels fets ocupava el càrrec d'edil de Cultura Festiva, no estava acusat per la Fiscalia, ja que entenia que no era encarregat de dur a terme les obres ni el promotor, mentre que la família de la víctima reclamava cinc anys de presó per a ell per un delicte contra la vida i salut dels treballadors i un homicidi imprudent.

El ministeri públic sí que acusava les altres quatre persones més encausades en el procediment, per a les quals demanava tres anys de presó.

Finalment, s'ha arribat a un acord entre les asseguradores, l'acusació particular i el ministeri públic i el regidor ha resultat absolt, mentre que els altres quatre acusats han sigut condemnats a un any i tres mesos de presó per un delicte contra la vida i salut dels treballadors en concurs amb un delicte d'homicidi imprudent.

A més, les asseguradores indemnitzaran la família de la víctima amb 220.000 euros, mentre que els quatre acusats -a excepció de Fuset- pagaran uns altres 20.000 euros en total en un termini màxim d'un any. Les defenses han sol·licitat que se suspenga l'ingrés a la presó dels seus representats i les acusacions no s'han oposat.

Fuset va haver d'enfrontar-se a un altre procediment judicial per un suposat fraccionament de contractes en la Regidoria de Cultura Festiva que va resultar arxivat el gener d'enguany, atés que no es van trobar indicis de delictes.

La setmana prèvia abans de celebrar-se el judici, el jutjat instructor va haver de dictar dues requisitòries perquè dos dels acusats es trobaven en parador desconegut. Finalment, els dos acusats van ser localitzats i se'ls va notificar les dates de la vista oral. Encara que un d'ells va sol·licitar un ajornament del judici, el jutjat va denegar la petició i va mantindre l'assenyalament conforme al que estava previst.