El tràgic accident de Mislata compleix un any amb quatre investigats i uns pares que demanen justícia

El 4 de gener del 2022 van morir dues xiquetes en una atracció de fira en aquesta localitat de l’Horta Sud

per NLV

| Europa Press

El tràgic accident enregistrat el 4 de gener del 2022 a l’atracció firal de Mislata (Horta Sud), en el qual van faltar dues xiquetes de 4 i 8 anys, compleix ara un any amb quatre persones investigades pel jutjat i uns pares que reclamen justícia.

El sinistre, en el qual altres set menors van resultar ferits, es va produir com a conseqüència d’una forta onada de vent que va provocar l’enderrocament d’una plataforma inflable. El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Mislata es va fer càrrec dels fets i va iniciar una investigació per a depurar possibles responsabilitats. La causa està oberta per dos delictes d’homicidi per imprudència i lesions per imprudència, sense perjudici d’ulterior qualificació.

Els primers informes que van arribar al jutjat apunten que el castell inflable tenia les cordes trencades i deteriorades. Diversos testimonis també van afirmar que al lateral dret de l’atracció que va ser alçada pel vent no van veure que estiguera nuada. Altres testimonis no recordaven aquest fet.

En canvi, l’informe fotogràfic dels agents sí que arreplegava desperfectes i nusos malament fets. El jutjat, amb aquestes dades a la mà, va citar en qualitat d’investigats el propietari i un altre responsable del castell inflable, així com a l’enginyer tècnic que va signar els certificats d’instal·lació de l’atracció de fira. Segons un informe policial establert en la causa, l’enginyer tècnic no va revisar les instal·lacions in situ el 2 de gener del 2022, tal com havia declarat inicialment, sinó que ho vas fer des d’Elx (Baix Vinalopó). En la seua declaració judicial, l’enginyer va manifestar que el dia que va signar els seus informes i que va certificar que la plataforma inflable complia amb la normativa, el 2 de gener de 2022, ho va comprovar tot a Mislata i no des d’Elx, malgrat el que manté la Policia, i assegura que aquell dia es va oblidar el seu telèfon, que s’hauria quedat carregant a Elx, al seu despatx.

Per la seua part, els responsables de la plataforma inflable van negar davant el jutge qualsevol tipus d’irregularitat, i van assenyalar que no recordaven si aquell dia havia acudit l’enginyer a supervisar l’atracció. Asseguraren que tot estava ben revisat quan van passar la inspecció i que no hi havia cordes soltes: tot estava correcte.

L’últim imputat en aquest procediment ha sigut el tècnic municipal que va autoritzar el muntatge de la fira, que hauria d’acudir al jutjat a declarar el pròxim 11 de gener. La imputació del tècnic es va enregistrar després d’un informe realitzat per un enginyer industrial, a petició del jutge instructor, que alertava de deficiències en l’atracció i qüestionava la supervisió duta a terme per l’Ajuntament de Mislata. Concretament, a l’informe indicava, entre altres coses, que la instal·lació de la fira es trobava en un lloc distint a l’indicat en el projecte que es va presentar al consistori. Així, les atraccions es trobaven en un ordre no previst i sense cap constància d’aquests canvis. Malgrat tot, l’Ajuntament va autoritzar la instal·lació de la fira.

El pare de Vera, la xiqueta de quatre anys que va morir ara fa un any, ha assegurat que confien «que el temps pose cadascú al seu lloc».